Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ και το ΔΣ εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Καθηγητή ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΣΚΑΛΚΕΑ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την μεγάλη απώλεια του Καθηγητή Γρηγόριου Σκαλκέα.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 29.08.2018. στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών.

O Γρηγόριος Σκαλκέας ήταν ένας εξαίρετος επιστήμονας και ακαδημαϊκός, υψηλού ήθους και κύρους, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών απο το έτος 1989. 

Πρωτοπόρος σε πολλά ιατρικά ζητήματα, υπήρξε ο δημιουργός και ιδρυτής του πρώτου Τμήματος Θωρακικής και Kαρδιαγγειακής Xειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, της πρώτης Mονάδας Mεταμοσχεύσεων Aθηνών, καθώς και πληθώρας άλλων ιατρικών και ακαδημαϊκών μονάδων.

Κατά το έτος 1995, οπότε και ο τότε Πρωθυπουργός της Χώρας, Ανδρέας Παπανδρέου εισήχθη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ο Γρηγόριος Σκαλκέας διετέλεσε πρόεδρος του Ιατρικού Συμβουλίου που ελάμβανε τις κρίσιμες αποφάσεις για τον χειρισμό της νοσηλείας και θεραπείας του πρωθυπουργού.

Καθόλη την διάρκεια της ακαδημαικής του πορείας, υπηρέτησε με απόλυτη συνέπεια το έργο του και είναι βέβαιο ότι η απουσία του θα αφήσει μεγάλο κενό στον Πανεπιστημιακό κόσμο και τον χώρο της υγείας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γ. Πατούλης, για τον οποίο ο εκλιπών υπήρξε και δάσκαλος, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου