Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Το ΙΚΑ έχει «χρυσό» φιλέτο αλλά πληρώνουμε ενοίκια

«Λεφτά υπάρχουν» αφού άλλες υπηρεσίες πληρώνουν ενοίκια και το ΙΚΑ έχει ανεκμετάλλευτα ακίνητα.
neakriti.gr



Η ελληνική γραφειοκρατία και ο απόλυτος παραλογισμός «καθρεπτίζονται» σε όλο τους το μεγαλείο στο κτίριο του ΙΚΑ στην Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο. Άδεια γραφεία και ολόκληρη κενοί όροφοι απαρτίζουν το δημόσιο κτίριο, ενώ σε απόσταση λίγων μέτρων στεγάζεται το γραφείο του ΕΟΠΥΥ για το οποίο πιθανότατα πληρώνεται ενοίκιο!

Κι όμως η υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ δεν μεταφέρεται στο κτίριο του ΙΚΑ αλλά συνεχίζει να στεγάζεται στον άλλο χώρο και σε μικρή απόσταση από το κτίριο για άγνωστους λόγους καθώς είναι βέβαιο ότι οι αρμόδιοι δεν ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση της δημόσιας υπηρεσίας αλλά προτιμούν κτίρια- φαντάσματα και κενούς διαδρόμους.

Μάλιστα στην υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ απευθύνονται πολλοί για να εγκριθεί η δαπάνη για γυαλιά οράσεως με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται ουρές καθώς στεγάζεται σε έναν στενό χώρο, ενώ σε απόσταση λίγων μέτρων υπάρχει το αναξιοποίητο κτίριο του ΙΚΑ. 

Σε άλλο χώρο το ΙΚΑ, σε άλλο ο ΕΟΠΥΥ

Όπως τόνισε μιλώντας στο neakriti.gr ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς «το πιο εκνευριστικό στην υπόθεση αυτή δεν είναι οι άδειοι όροφοι άδειοι στο ΙΚΑ αλλά το γεγονός ότι δίπλα ακριβώς ο ΕΟΠΥΥ πιθανότατα ενοικιάζει χώρο για να στεγάσει την υπηρεσία. Το σίγουρα είναι ότι θα μπορούσε να στεγαστεί στο ΙΚΑ Αγίου Μηνά. Και δεν είναι μόνο το κτίριο του ΙΚΑ. Πολλά άλλα δημόσια κτίρια στο Ηράκλειο είναι άδεια ενώ πληρώνονται τεράστια ενοίκια για άλλες δημόσιες υπηρεσίες».



(Παρά το γεγονός ότι το ΙΚΑ παραμένει άδειο, ο ΕΟΠΥΥ στεγάζεται σε άλλο κτίριο...)

Ήδη με την είσοδό σου στο κτίριο του ΙΚΑ που βρίσκεται σε σημείο «φιλέτο» στην καρδιά του Ηρακλείου αισθάνεσαι θλίψη. Παρότι εξυπηρετεί καθημερινά αρκετούς ασφαλισμένους και υπάρχουν υπηρεσίες που λειτουργούν, τουλάχιστον το μισό κτίριο παραμένει ανεκμετάλλευτο. Φθαρμένοι καναπέδες παραπέμπουν στη δεκαετία του 80’, άδεια γραφεία, κενοί διάδρομοι και μια εκκωφαντική σιωπή θυμίζουν ότι το κτίριο αφέθηκε στην τύχη του…

Σύμφωνα με τον κ.Βοργιά: «Αρκετά γραφεία και τουλάχιστον οι μισοί από τους 4-5 ορόφους, παραμένουν αναξιοποίητοι. Παλαιότερα συζητήθηκε το ενδεχόμενο το ισόγειο να αξιοποιηθεί από το Δήμο αλλά αυτό δεν «προχώρησε». Δε γίνεται καλή διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και όλοι οι φορολογούμενοι πληρώνουν το μάρμαρο…Υπήρξαν βέβαια και περιπτώσεις όπου έγινε σωστή δουλειά όπως στον Εσταυρωμένο και το Αστυνομικό Μέγαρο όπου συγκεντρώθηκαν όλες οι υπηρεσίες σε έναν χώρο. Πολλά κτίρια όμως στο Ηράκλειο παραμένουν ακόμα αναξιοποίητα».

(Κτίριο- φάντασμα το ΙΚΑ στο κέντρο του Ηρακλείου) 

Λεφτά και ακίνητα υπάρχουν...

Την ίδια στιγμή όσοι μπαίνουν στο χώρο απλά συνεχίζουν να διερωτώνται γιατί λειτουργούν μόνο συγκεκριμένοι όροφοι και πόσα χρήματα θέλει να σπαταλήσει χωρίς λόγο το δημόσιο σε ενοίκια, σε καιρό κρίσης και σκληρών περικοπών για τους απλούς πολίτες. Μάλιστα σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου το 2006 είχε εγκριθεί κονδύλι για τη συντήρηση και ανακατασκευή του κτιρίου, που για κάποιο λόγο «βάλτωσε».

Αντ’αυτού το κτίριο-φάντασμα «στέκει» στο ίδιο σημείο για να θυμίζει ότι «λεφτά υπάρχουν»… μόνο για άσκοπες σπατάλες.

1 σχόλιο:

  1. ποιοι ειναι οι ιδιοκτητες των οικηματων που νοικιαζει το κρατος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή