Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΕΝΦΙΑ πάνω από 960.000 ευρώ καλείται να πληρώσει το Άσυλο Ανιάτων



Εξαιρετικά υψηλός είναι ο ΕΝΦΙΑ που καλείται να πληρώσει και φέτος το Άσυλο Ανιάτων, καθώς φτάνει συνολικά τα 962.941 €.

Onmed.gr

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Άσυλο, έχει ήδη προσβληθεί η αντίστοιχη περσινή πράξη για τον ΕΝΦΙΑ στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια και αναμένεται η οριστική απόφαση. Προσβολή θα γίνει και για τον φετινό ΕΝΦΙΑ, καθώς, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «κατατείνει στον οικονομικό αφανισμό» του Ασύλου «μετά από 125 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς».

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωςη, η οποία υπογράφεται από την πρόεδρο του ΔΣ του Ασύλου Ανιάτων, Ιωάννα Ηλιάδη, αναφέρει:

«Ενώ για άλλη μια χρονιά προσπαθούμε να πουλήσουμε ακίνητα προκειμένου να εξοφλήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, η αρμόδια ΔΟΥ δεν μας παρέχει την απαραίτητη φορολογική ενημερότητα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι πωλήσεις και το δημόσιο ταμείο να διασφαλίσει άμεσα τα συμφέροντά του.

Από μεριάς μας έχουμε κάνει κάθε προσπάθεια προκειμένου να ενημερώσουμε τους αρμόδιους, έχουμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο εύρεσης μιας λογικής και πραγματοποιήσιμης λύσης προκειμένου το κράτος να εισπράξει τα αναμενόμενα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ. Σε όλες τις επαφές βρίσκουμε κατανόηση, αλλά στην πράξη δεν υπάρχει καμία διάθεση ελάφρυνσής μας. 

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το 2017 κληθήκαμε να πληρώσουμε φόρους που αντιστοιχούσαν στο 130% επί των εισπραχθέντων ενοικίων μας!

Έως σήμερα έχουμε κληθεί να πληρώσουμε περισσότερα από 4.730.682 € μόνο στον ΕΝΦΙΑ, ποσό που αντιστοιχεί στις ανάγκες 5 ετών σε τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικό υλικό για τους 180 κατάκοιτους περιθαλπομένους μας, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσαμε να φροντίσουμε ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας με βαρύτατες παθήσεις, για τους οποίους το νοσηλευτήριο του Ι.Π.Χ.Π. αποτελεί τη μοναδική τους αξιοπρεπή επιλογή, και σήμερα περιμένουν σε τεράστιες λίστες αναμονής!

Ζητάμε επιτέλους να δημιουργηθεί μια κατάλληλη συνθήκη προκειμένου να συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στον χρονίως πάσχοντα συνάνθρωπό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου