Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Ο ΙΣΑ θα εφαρμόσει τον νόμο αν υπάρξουν σχετικές ευθύνες μελών του στην περίπτωση της αποφυλάκισης του Α. Φλώρου


Δημοσιεύθηκε 28 Αυγούστου 2018

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει λάβει γνώση των σχετικών αναφορών που γίνονται στον τύπο για την υφ’ όρο απόλυση του καταδίκου, Α. Φλώρου, διότι ο κρατούμενος προσκόμισε στο Δικαστικό Συμβούλιο σχετική βεβαίωση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που τον έκρινε ανάπηρο σε ποσοστό 70%.

Επί της αρχής ο ΙΣΑ εκφράζει την πεποίθηση ότι οι ιατροί μέλη του ασκούν το λειτούργημα τους σύμφωνα με τον κώδικα της Ιατρικής Δεοντολογίας. Η άσκηση της ιατρικής είναι λειτούργημα που αποσκοπεί στη διατήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς. Ο ιατρός πρέπει να τηρεί τον όρκο του Ιπποκράτη, να ασκεί το έργο του σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και πρέπει, κατά την άσκηση του επαγγέλματός του, να αποφεύγει κάθε πράξη ή παράλειψη η οποία μπορεί να βλάψει την τιμή και την αξιοπρέπεια του ιατρού και να κλονίσει την πίστη του κοινού προς το ιατρικό επάγγελμα.

Σε κάθε περίπτωση ο ΙΣΑ τονίζει ότι αν υπάρξουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής μελών του για την συγκεκριμένη υπόθεση θα αναλάβει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ την εκδίκαση και την τιμωρία των πειθαρχικών παραπτωμάτων των μελών του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης δήλωσε: «Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η τιμή και η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος, θα πράξει το καθήκον του όπως ορίζει ο Νόμος, εφόσον υπάρξουν σχετικές ευθύνες των ιατρών».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου