Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Παραιτήθηκε-Αποπέμφθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ! Όλο το παρασκήνιο

Γράφει: Μαρία Γλένη 
Health Report

Έλειπε σε διακοπές κατά την τραγωδία στο Μάτι!

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κώστας Καρακατσιανόπουλος, κοινοποιώντας μάλιστα ο ίδιος σε στελέχη του Εθνικού Κέντρου, την απόφασή του. Μάλιστα έσπευσε να διευκρινίσει ότι υπέβαλε την παραίτησή του στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας την περασμένη Πέμπτη 23 Αυγούστου και αυτή έγινε αποδεκτή.

Οι λόγοι αν και δεν έγιναν γνωστοί έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ οδηγήθηκε σε παραίτηση καθώς η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας ήταν έντονα δυσαρεστημένη με το πρόσωπό του καθώς τις μέρες της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι βρισκόταν σε άδεια.

Μάλιστα επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, επέλεξε να μην επιστρέψει από τις διακοπέςτου, παρά το γεγονός ότι ο κρατικός μηχανισμός είχε τεθεί σε επιφυλακή, με τον τομέα του ΕΚΑΒ να σηκώνει το βάρος της διαχείρισης των δεκάδων τραυματιώνκαι νεκρών.

Πάντως ο ίδιος, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων πως οι λόγοι της παραίτησής του είναι «καθαρά προσωπικοί», ενώ χαρακτήρισε «άθλια ψέματα», δημοσιεύματα που συνδέουν την παραίτησή του με την πυρκαγιά στο Μάτι.

Πάντως ο κ. Καρακατσιανόπουλος, πρόσθεσε ότι «η αλυσίδα υγείας λειτούργησε άψογα και το ΕΚΑΒ έκανε πολύ καλά τη δουλειά του».

Να σημειωθεί τέλος ότι τη θέση του αναλαμβάνει προσωρινά ο αντιπρόεδρος Χρήστος Μυλωνάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου