Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

ΠΟΕΔΗΝ: Ζητά συνάντηση με τη Θεανώ Φωτίου για τους επικουρικούς στις προνοιακές μονάδες




Την απραξία του Υπ. Εργασίας αναφορικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την την μη καταβολή δεδουλευμένων στο επικουρικό προσωπικό στις Προνοιακές δομές, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.
Onmed.gr

Μεγάλο μέρος των επικουρικών εργαζομένων στον τομέα της Πρόνοιας παραμένουν εδώ και αρκετούς μήνες απλήρωτοι, επειδή οι υπηρεσίες επιτρόπων δεν θεωρούν τα σχετικά εντάλματα λόγω της υπέρβασης του 24μηνου.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά με επιστολή της συνάντηση με την υπουργό Εργασίας για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.


Η επιστολή έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κα ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 616 ΚΟΙΝ.: ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Κυρία Υπουργέ,

Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την συνάντηση που είχαμε 13/7/2018 κατά την Πανελλαδική Στάση Εργασίας στις 12/7/2018 για το θέμα των Επικουρικών Εργαζομένων στις Προνοιακές Μονάδες, δεν αναλάβατε κάποια Πρωτοβουλία επίλυσης του προβλήματος.

Αντιθέτως οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι συνεχίζοντας να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες τους με δεδομένες τις ελλείψεις προσωπικού, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Πέραν της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας για το μέλλον της εργασίας τους, δημιουργείται και βιοποριστικό πρόβλημα καθότι παραμένουν απλήρωτοι πάνω από δύο μήνες.

Είχατε δεσμευτεί ότι θα εξετάσετε την πρότασή μας για θεσμοθέτηση αντίστοιχης διαδικασίας για το επικουρικό προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων, με το Υπουργείο Υγείας.

Έως σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

εκ τούτου ζητάμε νέα συνάντηση μαζί σας προκειμένου να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου