Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Οικονόμου: Άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι έξω από τα Κέντρα Υγείας λόγω ελλείψεων γιατρών



«Τη στιγμή που άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι έξω από τα Κέντρα Υγείας λόγω ελλείψεων ιατρών, το Υπουργείο Υγείας το μόνο που κάνει είναι να διοργανώνει φιέστες και εκδηλώσεις» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσων Φωτήλας, με αφορμή τον θάνατο 48χρονης έξω από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου.

Onmed.gr

Το περιστατικό, το οποίο έκανε γνωστό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Μια 48χρονη μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών, κατέληξε μέσα στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται 50 μέτρα από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας, χωρίς να μπορέσει να λάβει καμία βοήθεια, καθώς το Κέντρο Υγείας ήταν κλειστό από τις 3 το μεσημέρι λόγω έλλειψης γιατρών.

Οι κ. Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας αναφέρουν στη δήλωσή τους:

«Έχουμε πολλές φορές καταγγείλει την αποτυχημένη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), που περισσότερα προβλήματα δημιουργεί στην έγκαιρη και σωστή φροντίδα των ασθενών παρά επιλύει. Άλλο ένα τραγικό γεγονός επιβεβαίωσε, δυστυχώς, για άλλη μια φορά τα δραματικά αδιέξοδα της πολιτικής αυτής.

Το τοπικό Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας - όπου διέμενε άτυχη 48χρονη γυναίκα ήταν κλειστό από τις 3μμ λόγω έλλειψης ιατρών. Όταν μία ώρα μετά την παρέλαβε το ΕΚΑΒ για διακομιδή στο ΤΕΠ του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας ήταν πια αργά.

Ουδόλως όμως ιδρώνει το αυτί των κ. Ξανθού και Πολάκη από τη δραματική έλλειψη ιατρών στα Κέντρα Υγείας. Αντί να μεριμνήσουν για την ενίσχυσή τους, αντιθέτως, θα ανέβουν στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, για να κόψουν κορδέλα σε μία ακόμα αχρείαστη κρατική δομή από τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) και να περηφανευτούν για το ανύπαρκτο έργο τους στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Ντροπή!».

5 σχόλια:

  1. πολιτικαντης-κηφηνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθλια κυβερνηση, άθλια χωρα.Μία τριτοκοσμικη χωρα που μισει τους γιατρους και αναζητάει σωσίβιο στους οικογενειακους γιατρους, μαζευοντας οτι πιο αγραμματο και αθλιο καυκασιο γεροντι υπαρχει(σαν οικογενειακο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουμε γιατραρες βρε παιδιά!! Τα καυκασια γερόντια των 85 ετων που μπηκαν οικογενειακοι!! Δινουν ZANTAC για έμφαγμα του μυοκαρδίου, ώπα ρε γερόντια, μη σκοτωσετε αλλο κόσμο, ήμαρτον ΓΙΑΤΡΑΡΕΣ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΩ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ DEPON.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΥΓΑΝΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ.

      Διαγραφή
  4. Δεν υπαρχει προβλημα, θα τους σωσουν τα ΚΑΥΚΑΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ που μπηκαν οικιογενειακοί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή