Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Ετοιμάζονται μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ μέχρι τον Μάιο! Όλη η διαδικασία

Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ ετοιμάζονται μέχρι τον Μάιο!

Εν μέσω προεκλογικού κλίματος και ανασχηματισμού, επιταχύνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τις διαδικασίες για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Στόχος είναι μάλιστα ένα κύμα προσλήψεων να έχει ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2019. Ένα χρονικό διάστημα όπου πολλοί εκτιμούν ότι μπορεί να είναι και εκλογικό, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι μπορεί και τότε να γίνουν οι εκλογές.

Πάντως στο πλαίσιο της γενικότερης ενίσχυσης του τομέα της Υγείας που επιδιώκεται από την κυβέρνηση, δεδομένου ότι αποτελεί και τον νούμερο ένα τομέα που δέχεται κριτική από τους πολίτες, προωθούνται άμεσα και προσλήψεις τόσο ιατρικού όσο και νοσηλευτικού προσωπικού.Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά τις εντολές έχουν δοθεί: «Παρεμβάσεις εξπρές και στην Υγεία από την κυβέρνηση για να αλλάξει το κλίμα! Τι ετοιμάζεται»

Ήδη υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού εντός του2018, καθώς εκκρεμούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 750 μόνιμων γιατρών για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Παράλληλα θα προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ 1000 θέσεις μόνιμου προσωπικού, θέσεις που είναι ίσες σε αριθμό με το επικουρικό προσωπικό που σήμερα καλύπτει τις ανάγκες στο ΕΣΥ.

Έτσι επιδιώκεται με την προκήρυξη των μόνιμων θέσεων να δημιουργηθεί «χώρος» για νέο επικουρικό προσωπικό επιπλέον 1000 ατόμων. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2019.

3 σχόλια:

  1. Είναι τώρα μιά πραγματική ευκαιρία,να αλλάξει το σάπιο σύστημα του ΕΣΥ. Τα νοσοκομεία είναι με πολλές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό,κυρίως τα επαρχιακά. Αρα αν μείνουν οι ήδη υπάρχοντες μόνιμοι γιατροί μέχρι να πάρουν σύνταξη ή να αποφασίσουν να παραιτηθούν κάποιοι,μπορεί να στελεχωθεί το σύστημα με συμβασιούχους 5/ετίας ανα βαθμίδα υπαλληλική, ώστε σιγά -σιγά να μην υπάρχουν πλέον μόνιμοι γιατροί. Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεταρρύθμισης είναι πολλά και σοβαρά. Τα κριτήρια θα πρέπει να είναι επίσης ανανεωμένα και προσαρμοσμένα στην κάθε βαθμίδα ώστε να υπάρχει αξιοκρατία και δικαιοσύνη .Η επαγγελματική εμπειρία,θα πρέπει να υπολογίζεται ανάλογα με τη θέση που κατείχε ο υποψήφιος,στο βιογραφικό του είτε ήταν στην Ελλάδα είτε οχι,είτε ήταν στο δημόσιο είτε οχι.
    Υπάρχουν γιατροί απο πανεπιστήμια και κλινικές του εξωτερικού που θα ήθελαν να καταλάβουν θέση που τους αξίζει στην Ελλάδα.
    Ολοι οι γιατροί θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα του ιδιωτικού ιατρείου.
    Ετσι θα υπάρχει και οικονομική ικανοποίηση και επαγγελματική σταθερότητα,σε περίπτωση που φύγει κάποιος μετά από κάποια χρόνια από το νοσοκομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.
      ΚΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΩ (ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ).
      ΘΑ ΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ...ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΛΕΩ "ΕΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΚΑΛΗ ΕΞΕΤΑΣΗ".
      70 ΜΕ POS ΚΑΙ 60 ΧΩΡΙΣ!!!

      Διαγραφή
    2. Γιατί 10:52 μ.μ. θα του λές έλα και από το ιατρείο για την καλή εξέταση;;
      Ο ασθενής από την εποχή του ΕΟΠΥΥ και μετά,μπορεί να πάει να εξετασθεί ,εφόσον θα πληρώσει, όπου θέλει. Και εκεί μπορεί ο γιατρός να του γράψει και ότι χρειάζεται.
      Αλλά και σήμερα στο ΕΣΥ, θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο από τα πρωινά ,στα απογευματινά ιατρεία,που είναι επι πληρωμή. Και να εκμεταλλεύεται ο γιατρός τον ασθενή είτε για την εισαγωγή του στο νοσοκομείο ,είτε για γνωμάτευση για χειρουργείο, επιτροπή αναπηρίας κλπ.
      Για την είσαγωγή θα πρέπει να λειτουργεί το ανεξάρτητο ΤΕΠ.
      Γιά τη γνωμάτευση, είτε για χειρουργείο είτε για αναπηρία,θα πρέπει να δίδεται ηλεκτρονικά, ώστε να μην έχουμε αυτά που έγιναν πρόσφατα. Δήθεν πλαστές,δήθεν κολλάζ και ένα σωρό μαϊμουδιές και καραγκιοζιλίκια. Εαν ο ασθενής στο πρωινό δωρεάν ιατρείο ζητήσει γνωμάτευση,τι θα πεί ο γιατρός;Δεν σου γράφω; Σε πόσους θα το πεί; Τι όνομα θα βγάλει στο δημόσιο σύστημα, ώστε να περιμένει να τον ξαναπροσλάβουν; Εκεί στηρίζεται η καλή λειτουργία,όταν δεν υπάρχει μονιμότης.

      Διαγραφή