Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Βιαιοπραγίες κατά γιατρών και νοσηλευτών σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας! Τρία επεισόδια στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report.gr

Τρία επεισόδια βιαιοπραγίας καταγράφηκαν μόνο τις τελευταίες ημέρες στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας

Τελειωμό δεν έχουν τα επεισόδια σε βάρος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, αφού καθημερινά αποκαλύπτονται και νέα περιστατικά βιαιοπραγίας σε βάρος εργαζομένων σε Μονάδες Υγείας.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν τρία περιστατικά με θύματα γιατρούς και νοσηλευτές.

Το τελευταίο καταγράφηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης όταν μία ομάδα Ρομά– σε κατάσταση μέθης -μετέφερε μία γυναίκα από την παρέα στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να εξετασθεί.


Αιφνιδιαστικά και την ώρα που νοσηλευτής βρισκόταν πάνω από την ασθενή και της μετρούσε τη πίεση, ένας από την παρέα των Ρομά γύρισε και τον γρονθοκόπησε άγρια χωρίς κανέναν λόγο.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν τα ξημερώματα στις επάλξεις, έσπευσαν να βοηθήσουν τον συνάδελφο τους καλώντας ταυτόχρονα την αστυνομία.
Για το περιστατικό ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου ενώ κατατέθηκαν και μηνύσεις.

Ωστόσο οι γενικότερες συνθήκες που επικρατούν τόσο στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας όσο και σε άλλες Μονάδες Υγείας, προκαλούν ανησυχία στους εργαζόμενους οι οποίοι όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολύ συχνά πια καταγράφονται τέτοια επεισόδια. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά:” Άγριο κύμα ξυλοδαρμών κατά γιατρών!”


Στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας πάντως υπάρχουν άνδρες ασφάλειας αλλά μόνο από το μεσημέρι και μετά, με συνέπεια οι εργαζόμενοι να πέφτουν συχνά πυκνά θύματα διαφόρων ασθενών ή συγγενών. Εξάλλου λίγες ημέρες πριν το περιστατικά με τους Ρομά, κατεγράφησαν άλλα αντίστοιχα επεισόδια όπου συνοδοί ασθενών γρονθοκόπησαν γιατρούς.

2 σχόλια:

  1. Όσοι συνεχίζετε να εργάζεστε σε κρατικούς φορείς,να ξέρετε ότι σας περιμένει πολύ ξύλο ακόμα,σε xxxl μερίδες.
    Πάτε στο εξωτερικο,να σας συμπεριφέρονται τουλάχιστον ως ανθρώπους.
    Αλλιώς,θα τρώτε ξύλο μέχρι να ψοφήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι κανουν εδω οι δηθεν ιατρικοι συλλογοι?Παλι δηλωσεις και ευχολογια ?Ποτε επιτελους θα δρασουν υπερ των μελων τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή