Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Η Ελλάδα σκελετός: Το σκίτσο του Guardian για το τέλος του προγράμματος




Με ένα ιδιαίτερα «γλαφυρό» σκίτσο σχολιάζει ο Guardian την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης.

kathimerini.gr

Υπό τον, σε σαφώς ειρωνικό τόνο, τίτλο «Καλά νέα: Η Ελλάδα εξέρχεται από την λιτότητα», ο σκιτσογράφος Μάρτιν Ρόουσον απεικονίζει τη χώρα μας ως έναν σκελετό που πανηγυρίζει το τέλος της μνημονιακής περιόδου, με φόντο καμένη γη αλλά και φιγούρες εξαντλημένων πολιτών, θέλοντας να τονίσει τις καταστροφικές επιπτώσεις της οκταετούς κρίσης στην ελληνική κοινωνία.

3 σχόλια:

  1. Οι καταστροφικές επιπτώσεις της οκταετούς κρίσης ήταν το αποτέλεσμα των 40 ετών Πασοκονεασδημοκρατίας και των μνημονίων που ακολούθησαν και υποτίθεται μας θεράπευσαν .
    Τώρα, ως σκελετός σε καμένη γή, θα είναι πολύ χειρότερα,αν δεν γίνουν αυτά που πρέπει στην Ελλάδα, των κακομαθημένων Ελλήνων.Ακόμη δεν έχουμε πάρει το μάθημα μας. Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει πως πρέπει να εργασθούμε και να συμπεριφερθούμε. Ακόμη δεν έχουμε πιστέψει οτι χρειάζονται αλλαγές πολλές και ποικίλες.Ακόμη έχουμε πχ. συνδικαλιστές με νοοτροπία απαράδεκτη στον κλάδο της υγείας. Ευχομαι να απαλλαγούμε σύντομα από όλους αυτούς, μήπως ο σκελετός γίνει κανονικός άνθρωπος σε κάποια χρόνια,μέχρι το 2060 και η γη μας εύφορη και παραγωγική .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι απλώς λες Τρίχες κατσαρές για τα ...40 χρόνια αλλά είσαι και προσβλητικός.
      Όταν ακούω για "κακομαθημένους Έλληνες" και "τεμπέληδες" και "Ελληναράδες" ξέρω ότι έχω να κάνω με πραγματικά ανόητο άνθρωπο που κοιτάζει να βγάλει την ουρίτσα του απ έξω, παίζοντας το κριτής και ψευτοφιλόσοφος.

      Η Ελλάδα θα πάει μπροστά μόνο με στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των ελεύθερων επαγγελματιών, και των επιχειρήσεων, ιδίως αυτών που κάνουν εξαγωγές.

      Οι Ελλάδα έχει θαυμάσιους επιστήμονες που, ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ, έδιωξε στο εξωτερικό (όπου διαπρέπουν και η αξία τους αναγνωρίζεται) υποβαθμίζοντας το ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδος. Στη θέση τους προτίμησε να παρκάρει τους μετανάστες που δεν δέχτηκαν τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη.

      Διαγραφή
    2. 3.36, οι αθλιοι σημερινοι κυβερνωντες που εσυ ψηφισες ειναι μακραν οι μεγαλυτεροι καταστροφεις της χωρας για τον απλο λογο οτι ΔΕΝ πιστευουν στην ιδιωτικη πρωτοβουλια και θελουν να τοποθετουν σε θεσεις ευθυνης αγραμματα κοπροσκυλα, που εγω δεν θα τα προσλαμβανα(τα κοπροσκυλα) ουτε για να καθαριζουν την τουαλεττα του ιατρειου μου...

      Διαγραφή