Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Ανασχηματισμός: Ἐς αὔριον τά σπουδαῖα στον χώρο της Υγείας - Οι υπουργοί μένουν. Οι υπόλοιποι;

Αναζητείται ένας εύσχημος τρόπος, ώστε η απομάκρυνση σημαντικού στελέχους να μην προκαλέσει πολιτικούς τριγμούς...

Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης - IATRONET

Το κρητικό δίδυμο αποδεικνύεται πολυανθεκτικό στην Αριστοτέλους, παρά τις τριβές που κατά καιρούς έχουν προκληθεί.

Ο ανασχηματισμός της Τρίτης δεν έφερε καμία αλλαγή στο υπουργείο Υγείας. Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης παραμένουν ακλόνητοι στη θέση τους ως υπουργός και αναπληρωτής υπουργός αντίστοιχα.

Για τον υπουργό, δεν είχε υπάρξει καμία φήμη περί πιθανής απομάκρυνσής του.

Για τον κ. Πολάκη, ωστόσο, είχαν ακουστεί τελευταία διάφορα σενάρια, κυρίως λόγω της ατυχούς δήλωσης που έκανε πρόσφατα για τους θανάτους στο Μάτι...

Έχει, όμως, "μαξιλάρι" την καλή του σχέση με το μέγαρο Μαξίμου. Στη χειρότερη περίπτωση, θα απομακρυνόταν από το υπουργείο Υγείας, αναλαμβάνοντας άλλο χαρτοφυλάκιο.

Τίποτε από αυτά δεν συνέβη και ο πρωθυπουργός επέλεξε να στείλει το μήνυμα πως όλα στην Υγεία βαίνουν καλώς...

Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Πληροφορίες αναφέρουν πως επίκειται σημαντική αποχώρηση στελέχους στον χώρο της Υγείας.

Το σχετικό αίτημα έχει ήδη υποβληθεί και η απομάκρυνσή του (παραίτηση) αναμένεται να γίνει αποδεκτή μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Υποψίες

Οι λόγοι της αποχώρησης δεν έχουν γίνει γνωστοί, αν και υπάρχουν βάσιμες υποψίες: τα πολλαπλά κέντρα αποφάσεων στο υπουργείο οδηγούν συχνά σε αντιπαραθέσεις και προβληματικές συνεργασίες...

Τα θέματα Υγείας είναι, εξάλλου, τόσο περίπλοκα και η θεώρηση τόσο υποκειμενική, που ενώ κάποιοι εμφανίζονται ικανοποιημένοι, κάποιοι άλλοι δείχνουν τα...δόντια τους.

Όπως μαθαίνουμε, αναζητείται ένας εύσχημος τρόπος, ώστε η απομάκρυνση του συγκεκριμένου στελέχους να μην προκαλέσει τριγμούς.

Οψόμεθα...

1 σχόλιο:

  1. Τι σημασια εχει ποιοι μενουν και ποιοι φευγουν σ'ενα υπουργειο που εχει να επιδείξει ενα θεσμο οικογενειακου γιατρου που αποτεινεται σε εξαθλιωμενους, απόρους και καυκασια γεροντια? Τι νόημα έχει σε μια χωρα υπο κατάρρευση???

    ΑπάντησηΔιαγραφή