Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Ανασχηματισμός προ ή μετά ΔΕΘ για λόγους εντυπώσεων και πολιτικής

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Όσοι έχουν κάνει τις μεγαλύτερες "γκάφες", παραδοσιακά φεύγουν από τα υπουργεία των οποίων ηγούνται σε στιγμές- κλειδιά ώστε να εκτονωθεί η οργή του κόσμου και να κερδηθούν... "ψηφαλάκια". Η κυβέρνηση αυτή δεν θα μπορούσε να μην ακολουθεί την συνταγή και έτσι μετά τις φωτιές, τα κουνούπια, τις άστοχες δηλώσεις, τους πρόσφυγες και τις συντάξεις, πρέπει να γίνει ένας θεαματικός ανασχηματισμός. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν θα είναι καν "θεαματικός"...

Όσοι σχετίζονται με αυτά που μας πόνεσαν περισσότερο τους τελευταίους μήνες, μάλλον θα φύγουν. Αλλά θα φύγουν, ή θα αλλάξουν απλά υπουργείο ή πολιτικό πόστο; Ιδού το ερώτημα!

Αν ο πρωθυπουργός θέλει να δείξει αποφασιστικότητα και να κερδίσει όσους οπαδούς έχασε με τις αστοχίες των υπουργών του, πρέπει να τους στείλει τελεσίδικα στο σπίτι τους. Αλλά κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται καθώς οι εσωτερικές ισορροπίες στο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διατηρηθούν και ο κ. Τσίπρας να κάνει επιλεκτικές μετακινήσεις προσπαθώντας να κρατήσει όλους ευχαριστημένους.

Ήδη "βολεύτηκε" ο κ. Πάνος Σκουρλέτης που είναι από χθες ο νέος Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη σημερινή ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι "χρειαζόμαστε κόμμα δυνατό, ενωμένο, ανοιχτό στην κοινωνία, με εσωτερική δημοκρατία αλλά και πειθαρχία». Έτσι, με 126 ψήφους υπέρ ψηφίστηκε νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ , ο Πάνος Σκουρλέτης με ποσοστό 88%! Συνολικά ψήφισαν 144 άτομα εκ των οποίων οι 126 τάχθηκαν υπέρ της εκλογής του ενώ καταγράφηκαν 18 λευκά.

Όσο για τον συνεργάτη- έκπληξη στην κατά τα άλλα "αριστερή" αυτή κυβέρνηση, είναι πιθανό να κάνει ηρωική έξοδο λίγους μήνες πριν από τις εκλογές ώστε να κερδίσει τους οπαδούς που απογοητεύτηκαν από τις επιλογές του. Θα δούμε...

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Υγείας, οι "σχολές" είναι δύο: Η μία πρεσβεύει την παραμονή των δύο κρητικών υπουργών στις θέσεις τους στέλνοντας το μήνυμα ότι όλα βαίνουν καλώς στην Υγεία.

Και η δεύτερη σχολή υποστηρίζει την ανάγκη μετακίνησης του πληθωρικού κ. Πολάκη που ως φίλος του πρωθυπουργού δεν αποκλείεται και να αναβαθμιστεί αναλαμβάνοντας ένα σημαντικότερο υπουργείο... Είναι δε σχετικά απίθανο να απομακρυνθεί από την Αριστοτέλους και να μην αναλάβει μια άλλη θέση στην κυβέρνηση αυτή.

Πάντως, και στα δύο πιθανότερα σενάρια, ο κ. Ξανθός φαίνεται να παραμένει στην θέση του.

1 σχόλιο:

  1. Ο Πολάκης πρέπει να πάρει το Υπουργείο Πυρκαγιών, Πλημμυρών και Υβριστικών Δηλώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή