Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας καταδικάζει κάθε μορφή βίας σε ιατρούς και εργαζόμενους στα νοσοκομεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ναύπλιο 24-08-2018 

Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε το περιστατικό βίας που υπέστη γιατρός που εφημέρευε στο νοσοκομείο Ναυπλίου από ομάδα Ρομά. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο γιατρός που δέχθηκε την επίθεση ανήκει στη δύναμη του Κέντρου Υγείας Λυγουριού και δέχεται (προς τιμήν του) να εφημερεύει στο νοσοκομείο προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τα κενά που συχνά δημιουργούνται λόγω έλλειψης ιατρών στο νοσοκομείο. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας καταδικάζει κάθε μορφή βίας που υφίστανται οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας και καλεί τους αρμόδιους να παρέμβουν ώστε να αποτρέπονται τα φαινόμενα αυτά. 

Έχουμε τονίσει στο παρελθόν αλλά και σε κάθε ευκαιρία τονίζουμε, ότι η υποστελέχωση των νοσοκομείων μας θα έχει τραγικές συνέπειες. Ένα σύστημα Υγείας δεν μπορεί να σταθεί όρθιο με κατάκοπους και εξουθενωμένους εργαζόμενους οι οποίοι αναγκάζονται να υπερβούν τα όρια αντοχής τους για να καλύψουν υγειονομικά το νομό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα αλλά και η ψυχική τους υγεία λόγω υπερκόπωσης. 

Ζητάμε για μια ακόμη φορά την στελέχωση των νοσοκομείων μας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του νομού από μόνιμο προσωπικό, οι εφημερίες από ειδικευμένους μόνιμους γιατρούς, προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν υπηρεσίες υγείας με αξιοπρέπεια και ασφάλεια στον τόπο τους. 

Ζητάμε να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των γιατρών και όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία μας έτσι ώστε να επιτελούν το έργο τους απερίσπαστοι χωρίς να νιώθουν ότι απειλούνται από μεμονωμένα άτομα ή από ομάδες που βρίσκουν ευκαιρία να εκφράσουν τις βίαιες συμπεριφορές τους. 

Η Πρόεδρος                                          Η Γραμματέας

Στεφανοπούλου-Μαυρομμάτη Δήμητρα   Δαραβέλια Αγγελική

7 σχόλια:

  1. Επι της ουσιας τιποτα ...Με αυτην την τακτικη τα θλιβερα επεισοδια εις βαρος γιατρων θα επαναμβανονται και δεν θα ανοιγει μυτη .Δυστυχως παλι το προβλημα ανυπαρξιας ιατρικων συλλογων ανακυπτει παντα επικαιρο.Οι γιατροι θα πρεπει να καταλαβουν οτι στη δυσκολη καθημερινοτητα τους ουδεμια στηριξη εχουν απο τους δηθεν ιατρικους συλλογους τους ,οι οποιοι απλα προβαινουν σε βαρυγδουπες ανακοινωσεις χωρις αντικρυσμα .Υπηρχαν τροποι και προσωπικο να ερθει και τα προβληματα αυτα να λυθουν .Απαιτουνται ομως συγκρουσιακες αντιληψεις και πραγματικη διαθεση στηριξης των γιατρων ,τα οποια βεβαια απουσιαζουν παντελως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχολόγια,κτλ,κτλ.
    Και τι έγινε;
    Μόνο οποιος έχει φάει ξύλο μπορεί να καταλάβει το σκηνικό.
    Από τα γραφεία και τις καρέκλες,
    Μπορούμε να συμπαραστεκόμαστε,να εκφράζουμε τις ανησυχίες,τον αποτροπιασμό μας,κτλ,κτλ,...
    Αγαπητέ συνάδελφε,τόσο λίγο πια πιστεύεις ότι αξίζεις σαν Γιατρός,και σαν άνθρωπος,και κάθεσαι και τα υπομένεις όλα αυτά;
    Σήκω και φύγε άνθρωπε μου στο εξωτερικο,γιατί αλλιώς εδώ σε περιμένει παρα πολύς εξευτελισμός ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουν ξεφύγει οι γύφτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως εκφράζεστε ετσι κύριε δεν ειναι γύφτοι αλλά περήφανοι ρομά.

      Διαγραφή
  4. Η δωρεάν παροχή υπηρεσίας παντα θα θεωρείται ευτελής και θα υποτιμάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δωρεάν παροχή υπηρεσίας και μάλιστα στην υγεία ούτε θα θεωρείται ευτελής ,ούτε θα υποτιμάται,αν υπάρχει σωστή παιδεία και συμπεριφορά και από τις δύο πλευρές των εμπλεκομένων.
      Η δωρεάν παροχή περίθαλψης ,στούς εγκαυματίες απο το Μάτι, ήταν ευτελής; Υποτιμήθηκε από κάποιον; Και επ'ευκαιρία αλήθεια που έχει ιδιωτικό κέντρο για εγκαύματα στην Αθήνα για να είσαι έτοιμος να προστρέξεις κύριε 8.43 π.μ. ;;

      Διαγραφή
  5. Τοτε γιατι περιθωριακες ομαδες πληθυσμου,αλλα και καθημερινοι αλλοι πολιτες ξεσπουν στους γιατρους?Ο ελληνας σεβεται μονον ο,τι πληρωνει και τιποτε αλλο .Κακως υπαρχει δωρεαν υγεια ,με τον τροπο που αυτη παρεχεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή