Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΠΟΕΔΗΝ: Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, σταμάτα να δεις τα χάλια στο Κέντρο Υγείας



Το μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων μειώθηκε 25.000 από την αρχή των Μνημονίων και επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατά 7.500 άτομα.

IATRONET

Τη δεινή εικόνα του δημόσιου συστήματος Υγείας και ειδικά του Κέντρου Υγείας Ιθάκης, από όπου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την έξοδο από τα Μνημόνια, προβάλλει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει πως δεν συμμερίζεται το πανηγύρι με διαλυμένα τα πάντα γύρω μας.

Όπως αναφέρει, τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πληρώνουν ακριβά οι Έλληνες πολίτες. Περιγράφει, δε, την εικόνα ως εξής:

Οι δημόσιες δαπάνες Υγείας κατρακύλησαν στο 4,8% του ΑΕΠ (αν και συρρικνώθηκε κατά 25%) από 7,5% που είναι ο μέσος όρος της Ευρώπης.

Το μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων μειώθηκε 25.000 από την αρχή των Μνημονίων και επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατά 7.500 άτομα.

Η κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία από 1,5 δισ. ευρώ το έτος 2015 εφέτος είναι 786 εκ. ευρώ.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων είναι πάνω από 600 εκατ. ευρώ. Ο ΕΟΠΥΥ το έτος 2014 έλαβε 774 εκατ. ευρώ κρατική χρηματοδότηση και εφέτος η χρηματοδότηση κατρακύλησε στα 100 εκατ. ευρώ.

Το 50% του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υπερέβη το όριο ζωής. Εάν δεν υπήρχαν οι δωρεές η κατάσταση θα ήταν εφιαλτική.

Κέντρο Υγείας

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για τραγική, απάνθρωπη, εξουθενωτική και άκρως επικίνδυνη κατάσταση του Κέντρου Υγείας στο νησί της Ιθάκης με σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, αναλώσιμα υλικά, οδηγούς ασθενοφόρων, ιατρικά μηχανήματα.

Εξυπηρετεί 3.500 μόνιμους κατοίκους το χειμώνα και 8.000 το καλοκαίρι.

Δεν λειτουργεί το Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Η παρασκευάστρια του μικροβιολογικού συνταξιοδοτήθηκε πριν 5 χρόνια και η λύση που δόθηκε ήταν η κατάργηση της θέσης. Ο ιατροτεχνολογικος εξοπλισμός του είναι σε αχρηστία. Σαπίζουν πανάκριβα μηχανήματα. Πολλές φορές δεν λειτουργεί το Ακτινολογικό Εργαστήριο. Υπηρετεί μία μόνο χειρίστρια για το ακτινολογικό.

Οι γιατροί που έχουν απομείνει είναι ένας παθολόγος (επικουρικός), ο οποίος αποχωρεί τέλος του 2018. Ένας Γενικός Ιατρός που συνταξιοδοτείται τέλους του 2018, ο Διευθυντής καρδιολόγος, ένας οδοντίατρος ένας παιδίατρος και ένας αγροτικός επί θητεία (στρατιωτική θητεία) που τελειώνει τέλος 2018.

Ο ένας και μοναδικός οδηγός του ΕΚΑΒ έχει να πάρει άδεια 5 χρόνια. Το ασθενοφόρο όχημα είναι του 2003! Πόσες βάρδιες πρέπει να κάνει για να μπορέσει να καλύψει τους κατοίκους και τους τουρίστες;

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου