Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Τι αλλάζει στις Υγειονομικές Περιφέρειες και τα Κέντρα Υγείας με το Νομοσχέδιο «σκούπα” του υπ.Υγείας

Πέμπτη 23 Αύγουστος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Αλλαγές στις Υγειονομικές Περιφέρειες αλλά και τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας φέρνει το νομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου Υγείας

Πρόκειται για το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο ώστε τον Οκτώβριο να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.


Ένα από τα κυρίαρχα κεφάλαια που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο «σκούπα”, το οποίο να σημειωθεί ότι έχει συνταχθεί με την επιμέλεια του Γ.Γ. Γιώργου Γιαννόπουλου και βρίσκεται ήδη στα χέρια του Αν.Ξανθού, αφορά στις Υγειονομικές Περιφέρειες που φέρνουν όμως αλλαγές και στα Κέντρα Υγείας. Δείτε ΕΔΩ τι αλλάζει με το νομοσχέδιο γενικά στο ΕΣΥ: «Έρχονται αλλαγές στα νοσοκομεία με το νομοσχέδιο «σκούπα” από Σεπτέμβριο! Τι αλλάζει”

Ειδικότερα σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr αυξάνονται οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) από επτά (7) που είναι σήμερα σε εννέα (9),γεγονός που κρίθηκε απαραίτητο με βάση τις γεωγραφικές ανάγκες που υπάρχουν στη χώρα.

Ταυτόχρονα οι ΥΠΕ αποκτούν πλαίσιο Οργανισμών και αναλαμβάνουν πλήρως τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και των Κέντρων Ψυχικής Υγείας.

Έτσι θα χειρίζονται και τις προσλήψεις που θα γίνονται στα Κέντρα Υγείας τα οποία σήμερα είναι εξαρτώμενα από τα Νοσοκομεία στα οποία υπάγονται και μέσω των Με το νομοσχέδιο τα Κέντρα Υγείας γίνονται αποκεντρωμένες αυτόνομες μονάδες των ΥΠΕ, με δική τους στελέχωση.

Οι Υγειονομικές Περιφέρειες θα είναι αυτές που θα καθορίζουν την κάθε λεπτομέρεια, τις απαιτούμενες ειδικότητες των εργαζομένων σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.
Επίσης οι ΥΠΕ θα διαθέτουν δικό τους ξεχωριστό κονδύλι τόσο για προσλήψεις όσο και για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας, τονίζουν πηγές του HealthReport.gr.

2 σχόλια:

  1. τα κεντρα υγειας δεν εχουν καμια σχεση με τα νοσ/μεια.Υπαγονται ηδη στις ΥΠΕ.Αλλου ειναι η αιτια της "νωθροτητας"που υπαρχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα κέντρα υγείας θα πρέπει το ιατρικό προσωπικό να είναι ειδικοτήτων που συνάδει σε κέντρο ΠΦΥ. Παθολόγος ή γενικός ιατρός, παιδίατρος κλπ. Χειρουργικές ειδικότητες θα πρέπει να αποκλείονται. Οχι όπως μέχρι τώρα που διορίζονταν και καταστέφονταν καθότι δεν υπήρχε περίπτωση να χειρουργήσουν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή