Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου οι διορθώσεις στις τιμές των φαρμάκων

Tο υπό συζήτηση δελτίο τιμών φαρμάκων του ΕΟΦ προβλέπει μειώσεις που κυμαίνονται συνήθως μεταξύ 10% και 15%.


Της Άννας Παπαδομαρκάκη - ΙΑΤRONET

Μειώσεις που κυμαίνονται συνήθως μεταξύ 10% - 15%, αλλά μπορεί να φθάνουν μέχρι και το 82% των τιμών προβλέπει το υπό συζήτηση δελτίο τιμών φαρμάκων του ΕΟΦ.

Μέχρι χθες, οπότε έληξε η προθεσμία των ενστάσεων για τις υπό συζήτηση τιμές, είχαν υποβληθεί στον ΕΟΦ περίπου 200 ενστάσεις, που αφορούσαν προσπάθειες για βελτίωση της τιμής των υπό συζήτηση προϊόντων.

Το σημαντικότερο ζήτημα εστιάζεται στα μοναδικά φάρμακα, καθεστώς στο οποίο επιδιώκεται να ενταχθούν όσα περισσότερα προϊόντα γίνεται, για την ευνοϊκότερη μεταχείριση που δίνει η τελευταία αγορανομική διάταξη.

Διορθώσεις

Οι διορθώσεις των τιμών, θα γίνουν ως την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι, οπότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων στο υπουργείο Υγείας, με στόχο να εκδοθεί Δελτίο Τιμών Φαρμάκων περί τις 10 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι άλλες διορθώσεις πέραν αυτών που θα γίνουν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα υπάρξουν, καθώς δεν προβλέπεται έκδοση διορθωτικού δελτίου από την τελευταία αγορανομική διάταξη, οπότε η επόμενη πιθανότητα αλλαγής τιμής οδηγείται στη θερινή ανακοστολόγηση.

Επισυνάπτεται πίνακας με τις προτεινόμενες μειώσεις τιμών.



Επιπλέον Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου