Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

''Μπαρούτι'' η Βουλή για το νομοσχέδιο Άδωνι! Ένταση και κατηγορίες


αδωνις

Έντονοι διαξιφισμοί αυτή την ώρα στη Βουλή μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και εκπροσώπων των γιατρών κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νομοσχέδιο για το νέο ΕΟΠΥΥ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Διάλογοι με ένταση και αλληλοκατηγορίες κατεγράφησαν κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νομοσχέδιο που αλλάζει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και δημιουργεί το ΠΕΔΥ. Εκπρόσωποι των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αλλά και των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) επιτέθηκαν λεκτικά στον Άδωνι Γεωργιάδη για τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο του για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών.

Ιδιαίτερα έντονος ήταν ο διάλογος με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρη Βαρνάβα ο οποίος επεσήμανε ότι με τις αλλαγές μπαίνει ταφόπλακα στην δημόσια υγεία ενώ ζήτησε σε υψηλούς τόνους να δοθεί παράταση προσαρμογής στους γιατρούς που θα ενταχθούν στο ΕΣΥ από τον ΕΟΠΥΥ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά η οποία εκτόξευσε κατηγορίες εναντίον του υπουργού Υγείας ότι δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας στους γιατρούς του ΕΣΥ και τους οδηγεί εκτός συστήματος ενώ πολλοί είναι αυτοί που επεσήμαναν ότι με τις αλλαγές δημιουργούνται γιατροί πολλών ταχυτήτων.

Πάντως στη συνεδρίαση – που δε θύμιζε ελληνικό κοινοβούλιο- δεν έλειψαν οι φωνές, οι εντάσεις οι αλληλοκατηγορίες με τους παρόντες βουλευτές να κρατούν πιο ουδέτερη στάση.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του υπεραμύνθηκε των αλλαγών που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, ενώ διατήρησε και ο ίδιος υψηλούς τόνους στην ήδη τεταμένη συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου