Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Πότε κλείνουν τα ιατρεία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αν πάνε ΕΣΥ!


Τελικώς δε θα χρειαστεί εντός επτά ημερών να κλείσουν τα ιατρεία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θα επιλέξουν να πάνε στο ΕΣΥ με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. 


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - ΙΑΤROPEDIA

Ούτε τις απολύσεις αλλά ούτε τις αυτό-απομακρύνσεις θα αποφύγουν τελικώς οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ παρά τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει αλλά και τη δίμηνη απεργία τους. 
Το νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη βρίσκεται στη βουλή και επί των εργασιακών σχέσεων δεν έχει αλλάξει τίποτε.

Άλλωστε υπάρχει και το πράσινο φως της συγκυβέρνησης αφού και το ΠΑΣΟΚ εμμένει σε σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. 
Βέβαια όσοι επιλέξουν να μείνουν στο δημόσιο σύστημα, δε θα πρέπει να βάλουν λουκέτο στα ιδιωτικά τους ιατρεία εντός επτά ημερών. 

Θα πρέπει εντός επτά ημερών μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου να υποβάλουν αιτήσεις για πρόσληψη στο ΕΣΥ. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαθεσιμότητα-κινητικότητα η οποία θα διαρκέσει έναν μήνα σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας. 
Στο διάστημα αυτό και όταν κληθούν να επανέλθουν στο δημόσιο σύστημα θα πρέπει να έχουν περάσει από την εφορία για να κλείσουν τα ιατρεία τους. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων ότι η διαδικασία δε θα χρειαστεί να γίνει σε επτά ημέρες αλλά με τη λήξη της διαθεσιμότητας και την ένταξη στο ΕΣΥ. 

Να σημειωθεί ότι σήμερα στον ΕΟΠΥΥ απασχολούνται περίπου 5500 γιατροί ενώ με βάση τις εκτιμήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας κοντά στους 3000 γιατρούς θα επιλέξουν να μείνουν στον ιδιωτικό τομέα για να μην κλείσουν τα ιατρεία τους. Έτσι θα έχει συμπληρωθεί και ο απαραίτητος αριθμός των απομακρύνσεων του ιατρικού προσωπικού που ζητούν τρόικα και Task Force. 

Σήμερα από τους 5500 γιατρούς μόνο οι 1000 δε διαθέτουν ιδιωτικό ιατρείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου