Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΣΙΔΙΚ: Ενημέρωση Διάστημα επίσχεσης - επερώτηση στη Βουλή για claw back + rebate

Προς
Αναπλ/τρια Δ/ντρια Παροχών 
Κα Αν. Γιαννάκου

Αθήνα, 28/01/2014

Αρ. Πρωτ. : 2


Ενημέρωση για το χρονικό διάστημα της επίσχεσης των Διαγνωστικών Κέντρων


Σε απάντηση του από 14/01/2014 με αρ. πρωτ. Δ25Β/Φ208/1/ΟΙΚ.1567 εγγράφου σας, ενημερώνουμε πως η επίσχεση που είχε εξαγγελθεί από την Συντονιστική Επιτροπή των Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. και Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ.) με εξώδικο που είχε σταλεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την 01/11/2013 για την ενημέρωση της διοίκησης του Οργανισμού για τις περαιτέρω ενέργειες του κλάδου μας, είχε έναρξη στις 07/11/2013 και λήξη την 15/11/2013 (έως και 14/11/2013). Σας επισυνάπτουμε το εξώδικο που είχε αποσταλεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.


Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Βουγιούκας  Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος     Βιοχημικός



Αθήνα, 28/01/2014

Ανακοίνωση – Ενημέρωση

Σας κοινοποιούμε την ερώτηση και την αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσε ο βουλευτής Β’ Πειραιά της Νέας Μέρας Γιάννης Κουράκος προς τον Υπουργό Υγείας με ημερομηνία 04/12/2013 και θέμα «Η αρνητικές επιπτώσεις των αθέμιτων rebate και claw back στον χώρο της υγείας». 

Γιάννης Κουράκος: ακατάλληλα εργαλεία το rebate και το claw back – μειώνουν τεχνητά το κόστος των υπηρεσιών που αγοράζει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Με την εφαρμογή των εργαλείων του claw back και του rebate το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί να μειώσει μόνο τεχνητά το κόστος των υπηρεσιών υγείας, οδηγώντας τους ιδιώτες παρόχους στο «λουκέτο» σύμφωνα με την ερώτηση και την αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσε ο βουλευτής Β’ Πειραιά της Νέας ΜΕΡΑς Γιάννης Κουράκος.

Όπως σημειώνει στην ερώτησή του Γιάννης Κουράκος, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας χρησιμοποιεί εργαλεία marketing που αντίκεινται στους νόμους και το Σύνταγμα για να μειώσει τεχνητά τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ σε βάρος των παρόχων υπηρεσιών υγείας και των ασφαλισμένων προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου