Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Αλλάζει το πλαφόν στα φάρμακα! "Κάναμε λάθος" λέει το υπ. υγείας


Στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος συνταγογράφησης των φαρμάκων εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησε σε ασθενείς και γιατρούς το πλαφόν που θεσπίσθηκε.
Το γεγονός αυτό παραδέχθηκε και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου υγείας Χριστίνα Παπανικολάου. Ποιες αλλαγές προανήγγειλε 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να επιμένει ότι δε θα αλλάξει το πλαφόν -κούρεμα στις συνταγές φαρμάκων που επέβαλε εδώ και λίγες ημέρες αλλά , η γενική γραμματέας του υπουργείου υγείας Χριστίνα Παπανικολάου διαβεβαίωσε ότι η ρύθμιση αυτή θα αλλάξει. 

Όπως παραδέχθηκε σε διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησεσήμερα η κ. Χ.Παπανικολάου το πλαφόν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα τόσο σε ασθενείς όσο και σε γιατρούς.

Πάντως κάλλιο αργά παρά πότε, το αρμόδιο υπουργείο δια στόματος Γενικής Γραμματέως προαναγγέλλει ότι την ρύθμιση αυτή θα την πάρει πίσω.

Σύμφωνα με την κ.Παπανικολάου βρισκόμαστε στην τελική ευθεία να δώσουμε κάποιες νέες εντολές στην ΗΔΙΚΑ και να προσαρμόσει το σύστημα. Πρέπει να βρεθούν δικλείδες ασφαλείας ανέφερε χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας του υπουργείου. 

Την ίδια στιγμή η κ.Παπανικολάου δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι " με την οριζόντια περικοπή σε ποσοστό 20% πραγματικά δημιουργήθηκε πρόβλημα ειδικά στα νοσοκομεία που οι γιατροί γράφουν φάρμακα.Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάσθηκε στα εξωτερικά ιατρεία όπου η προσέλευση των ασθενών είναι μεγαλύτερη.'' Τα Νοσηλευτικά ιδρύματα παρότι εξαιρέθηκαν από τον ''κόφτη΄΄ καθυστέρησε η διαδικασία στην ΗΔΙΚΑ με συνέπεια να προκληθούν τα προβλήματα'' κατέληξε η γενική γραμματέας του υπ. υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου