Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Απειλές και θράσος ΕΟΠΥΥ:’Η rebate ή κόβουμε συντάξεις!Σε απειλές προς τους γιατρούς προχώρησε η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με αφορμή τις αντιδράσεις των γιατρών για την καθυστέρηση των πληρωμών τους.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εκτόξευσε την Παρασκευή απειλές προς τους γιατρούς, κατηγορώντας τους για απίστευτο όγκο περιττών εξετάσεων που για να πληρωθεί θα πρέπει να μειωθούν μισθοί και συντάξεις!

Ο ΕΟΠΥΥ επικαλείται, δύο χρόνια μετά τη λειτουργία του, τα οργανωτικά και διοικητικά προβλήματα των κλάδων υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση των πληρωμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών και σαν να μην έφτανε αυτό απειλεί και κατηγορεί τους γιατρούς:

«Τα συλλογικά όργανα των ιατρών αντί να επιτίθενται στον ΕΟΠΥΥ με εμπρηστικές ανακοινώσεις για την καθυστέρηση πληρωμών θα έπρεπε να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για την επί πολλά χρόνια περιττή, υπερβάλλουσα, και προκλητική κατανάλωση υπηρεσιών υγείας ιδιαίτερα στον τομέα των παρακλινικών διαγνωστικών εξετάσεων. Το rebate και το clawback είναι αποτέλεσμα και ανάγκη που προέκυψαν από τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό των παραπεμπτικών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τον Οκτώβριο του 2013 κόπηκαν 10.682.892 παραπεμπτικά, δαπάνης 77.247.260 ευρώ και τον Νοέμβριοκόπηκαν 9.335.388 παραπεμπτικά ύψους 68.117.310 ευρώ! Εκτός εάν τα συλλογικά όργανα των ιατρών προτιμούν να πληρωθεί ο απίστευτός αυτός όγκος των περιττών εξετάσεων και να κοπούν μισθοί και συντάξεις».

Και η διοίκηση του υπερχρεωμένου ΕΟΠΥΥ συνεχίζει: «Το rebate και το clawback θα φύγουν από την ατζέντα, όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα της παραγωγής και της διανομής υπηρεσιών υγείας, και κυρίως οι γιατροί, βοηθήσουν στον εξορθολογισμό και στη συγκράτηση των δαπανών υγείας που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ».

2 σχόλια:

  1. ΤΟ RB ΚΑΙ ΤΟ CL ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΟΙ....ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΔΑΠΑΝΗ ,ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ , ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΛΙΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΡΑΒΑΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ.ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΤΟΠΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΝΕΙΣ γιατρος κλινικος η εργαστηριακος δεν θα επρεπε να εχει συμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Οι κλινικες, παρακλινικες και εργαστηριακες εξετασεις θα επρεπε να χρεωνονται και να πληρωνονται ιδιωτικα και ο ΕΟΠΥΥ να αποζημιωνει τον ασφαλισμενο και ΟΧΙ τον γιατρο.Οσο οι γιατροι παραμενουν στις συμβασεις της ντροπης θα ειναι δεσμιοι αποφασεων ανωθεν [βλ. εοπυυ υπυργειο κτλ] και σε οικονομικο επιπεδο θα λειτουργουν σαν…εμπορακοι και οχι σαν επιστημονες.

      Διαγραφή