Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Φουντώνει το μένος των γιατρών κατά του Άδωνι Γεωργιάδη

Καμιά αλλαγή από όσες έχουν προτείνει οι γιατροί, δεν φαίνεται να προωθεί προς το παρόν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο περιβόητο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Οι αλλαγές που έχουν ξεκινήσει να γίνονται στο νομοσχέδιο από χθες Πέμπτη και οι οποίες θα συνεχισθούν μέχρι την ψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη, σχετίζονται μόνο με τις προτάσεις που έχει υποβάλει το ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή που έγινε χθες στη διάταξη για τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενή, χωρίς στην ουσία να αλλάζει τίποτα από τα επίμαχα σημεία του νομοσχεδίου που έχουν ξεσηκώσει τους γιατρούς.

Ήδη, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, συνεχίζουν την απεργία διαρκείας τους, ενώ για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί πανυγειονομική απεργία από όλους τους υγειονομικούς συνδικαλιστικούς φορείς.

Ακόμα και οι γιατροί που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία εκφράζονται με τα χειρότερα λόγια για τον υπουργό Υγείας, και ελπίζουν σε παρέμβαση του πρωθυπουργού, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου την ερχόμενη Δευτέρα και πριν το νομοσχέδιο γίνει νόμος του κράτους.

Οι γιατροί ζητούν να γίνουν παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο που θα αφορούν στην αξιολόγηση των γιατρών και την κινητικότητα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου