Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο ΠΙΣ καλεί σε μαζική συμμετοχή τους γιατρούς στην απεργία της 6ης Φεβρουαρίου

Από Βασίλη Βενιζέλο - YGEIA360.GR

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καλεί με ανακοίνωσή του τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά στην πανυγειονομική απεργία της 6ης Φεβρουαρίου και στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει στο υπουργείο Υγείας με πορεία προς τη Βουλή.

Στην σχετική ανακοίνωσή του, ο ΠΙΣ τονίζει τα εξής:

"Οι κοινωνικοί φορείς θα πρέπει να ενώσουν τις φωνές μαζί με τους Υγειονομικούς φορείς, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, για να τονίσουμε όλοι μαζί, ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, που πρέπει όλοι να τιμούμε και να υπερασπιζόμαστε. Από την πλευρά του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, καταθέσαμε τις απόψεις μας στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τονίσαμε ότι το Νομοσχέδιο που προωθείται, διαλύει κυριολεκτικά την πρωτοβάθμια φροντίδα και ζητήσαμε να αποσυρθεί και, μετά από συζήτηση με όλα τα κόμματα και φορείς, να εισαχθεί νέο, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και θα γίνει αποδεκτό από τα μέλη της κοινωνίας μας. Σε κάθε περίπτωση, η ύπαρξη μεταβατικού σταδίου είναι απαραίτητη για την ομαλή πορεία της περίθαλψης και τις εργασιακές σχέσεις των ιατρών. Απολύσεις, διαθεσιμότητες, κινητικότητες μόνο δεινά θα επιφέρουν τη σημερινή εποχή της κρίσης. Είναι αδιανόητο, μάλιστα, μέσα στη καρδιά του χειμώνα να κλείσουν έστω και για λίγο, δομές, επιφέροντας απρόβλεπτες συνέπειες για τον πληθυσμό. Ακόμη περισσότερο, η Νησιωτική και Ακριτική Ελλάδα θα πρέπει να εξαιρεθεί από κάθε διαδικασία, για να μην αντιμετωπίσει σε εντονότερο βαθμό τα δεινά αυτής της πολιτικής".

1 σχόλιο:

  1. Να κανετε εκλογες ΤΩΡΑ στον Πανελληνιο και σε ολους τους Ιατρικους Συλλογους της Χωρας, και ολοι εσεις οι ικατζηδες που μιλατε εξ ονοματος χιλιαδων ιδιωτων Ιατρων, θα ΦΑΤΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

    ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΛΑΣΙΕ ΜΙΑΣ Η ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΙΑΤΡΩΝ...ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΟΓΟΥΣ ΤΩΡΑ!
    Οι Ιατροι που πραγματι υποστηριζουν τα δικαια ολων των ιατρων θα επανεκλεγουν, αλλα οι υπολοιποι αβανταδοροι στα υπουργεια της φατριας τους, θα φατε ΜΑΥΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή