Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ



ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ 

Είναι σε όλους κατανοητό , οτι η τραγική οικονομική κατασταση της χώρας επιβάλλει όρους και όρια , τα οποία έπρεπε να υπαρχουν . Σε κάθε περίπτωση τα όρια γίνονται αποδεκτά , όταν οι όροι είναι δίκαιοι ! 

Πρέπει να υπάρχει πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις κι αυτό δεν επιβάλλεται μονον για οικονομικούς λόγους , αλλά και για επιστημονικούς. 

Ο κλινικός ιατρός επιλέγει τις εξετάσεις με γνώμονα τη διάγνωση και παρακολούθηση της θεραπείας του ασθενούς του και μόνον. Αυτό οριοθετείται πολύ απλά , με σεβασμό στο ιατρικό έργο . με ασφάλεια για την εξάσκησή του , αλλά και για τη ζωή του ασθενούς με την εφαρμογή των διαγνωστικών πρωτοκόλλων . Κάθε τι διαφορετικό ενέχει κινδύνους ....

Αλήθεια αναρωτηθήκατε τι θα πει ο γιατρός στον ασθενή του , οταν συμπληρώσει το περιβόητο πλαφόν του ? Ν αναζητήσει άλλον ιατρό που να μπορεί να τις γράψει ? Να πάει στον εργαστηριακό ιατρό και να του ζητήσει να φέρει το χαρτάκι του ΕΟΠΥΥ τον άλλο μήνα ? Να μπει στη διαδικασία του ρίσκου της σκέψης να μην αναφέρει τίποτα για εξετάσεις ? 

Το πλαφόν που αναζητάτε πρέπει να αφορά μονον τον ασφαλισμένο , με γνώμονα τις αφαλιστικές του εισφορές , την ηλικία και την πάθησή του. Κι αφού μεταρρυθμίσατε τον ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υγείας , παραδειγματιστείτε απο το μοντέλο λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών . Ποικίλα προγράμματα ανάλογα με το πόσα χρήματα διαθέτεις κι αντίστοιχες παροχές με αυτά που πληρώνεις . Εξαίρεση φυσικά πρέπει να αποτελούν οι ανασφάλιστοι , όπου εκεί πρέπει να ανταποκρίνεται το κράτος με τις δομές του για προστασία και παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας . 

Αλλά βέβαια αυτό απαιτεί πολιτικό θάρρος !!! Χαμένη αρετή γι αυτή τη χώρα.........

Για το Δ.Σ 

Η πρόεδρος Η γραμματέας

Ράνια Σουλτούκη Λίλια Χελιδώνη

1 σχόλιο:

  1. "Ποικίλα προγράμματα ανάλογα με το πόσα χρήματα διαθέτεις κι αντίστοιχες παροχές με αυτά που πληρώνεις."

    "Αλήθεια αναρωτηθήκατε τι θα πει ο γιατρός στον ασθενή του , οταν συμπληρώσει το περιβόητο πλαφόν του"

    Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε ότι είναι εκ διαμέτρου αντίθετα...
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή