Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ποιοι τη γλιτώνουν από τη διαθεσιμότητα στο ΕΣΥ!



IATROPEDIA

Τελικά μέσα στο κυκεώνα των αλλαγών στην Υγεία και το ...ράβε ξήλωνε, υπάρχουν και κάποιοι που γλιτώνουν τη βάσανο της διαθεσιμότητας

Τα καλά νέα αφορούν τους εργαζόμενους στα Ψυχιατρεία καθώς σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή, εξαιρούνται τελικά από την κινητικότητα.

Ωστόσο οι ανατροπές δεν αποφεύγονται γενικότερα στον τομέα της ψυχιατρικής περίθαλψης καθώς αναμένονται αλλαγές στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση. Συγκεκριμένα οι αλλαγές θα ξεκινήσουν μετά από σχετικό πόρισμα που θα εκπονήσουν οι επικεφαλής του ψυχιατρικού νοσοκομείου Δρομοκαίτειο. Το πόρισμα που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες θα αξιοποιηθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ως “κατευθυντήριος οδηγός” και για τα υπόλοιπα ψυχιατρεία.

Πάντως στο πλαίσιο της αποασυλοποίησης, η υφυπουργός Υγείας σκοπεύει να δημιουργήσει τρεις νέες Ψυχιατρικές δομές στην Αττική για ασθενείς που θα πάρουν μόνιμο εξιτήριο από τα Ψυχιατρεία. Στις δομές αυτές θα μπορούν να λαμβάνουν υποστήριξη φαρμακευτική και ψυχιατρική ενώ θα παρακολουθούνται στενά και από ειδικούς. 

Μάλιστα για την ενέργεια αυτή, έχει ήδη υπογράψει ο Περιφερειάρχης Γιάννη Σγουρός, ενώ το όλο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου