Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Άδωνις: Εποικοδομητικές οι παρατηρήσεις του ΠΑΣΟΚ



Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις παρατηρήσεις του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροτνίδα Υγείας, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αλλάδ δεν δεσμεύθηκε ότι θα τις κάνει δεκτές.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, είχε το απόγευμα συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ), αλλαγή σκοπού ΕΟΠΥΥ και άλλες διατάξεις». Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο Υφυπουργός, κ. Αντώνης Μπέζας και η Γενική Γραμματέας, κα Χριστίνα Παπανικολάου.

Ο κ. Α. Γεωργιάδης δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και ευχαρίστησε το ΠΑΣΟΚ «και για την υποστήριξη στο νομοσχέδιο αλλά και για τις πολύ εποικοδομητικές παρατηρήσεις και να πω ότι εμείς δε θεωρούμε ότι έχουμε το αλάθητο. Αντιθέτως και μέσα στην Επιτροπή –τώρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση- είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε παρατηρήσεις από τους συναδέλφους, για να κάνουμε το νομοσχέδιο πιο λειτουργικό».

Εκ μέρους του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κωνστοντινόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι « οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ βοήθησαν ώστε να υπάρξει μία αλλαγή σε κατευθύνσεις και να υπάρξει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Πιστεύουμε ότι και το επόμενο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να συζητήσουμε τα όποια μικρά θέματα έχουν παραμείνει. Να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό που θέλουμε όλοι –και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία».

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδη, αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι «το νομοσχέδιο είναι ταφόπλακα για τη δημόσια υγεία» παρέπεμψε τον κ. Τσίπρα στις ανακοινώσεις της κοινοβουλευτικής του ομάδας πριν από τρεις μήνες σε σχέση με την μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Θα διαπιστώσει ίσως τη μεγαλύτερη ταύτιση απόψεων από οποιοδήποτε άλλο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου