Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Σε Υγεία και Παιδεία τα 17 εκατ. από τις μίζες

Τα 13 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για να μπορούν να χειρουργηθούν ανασφάλιστοι, ενώ τα 4 εκατ. ευρώ για τη στέγαση φοιτητών και την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών για τυφλούς μαθητές.


της 'Ελενας Λάσκαρη - IATRONET

Συνολικά 13 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στον τομέα της υγείας και 4 εκατομμύρια ευρώ στον χώρο της παιδείας, αποφάσισαν σήμερα σε σύσκεψη υπό τον Χρήστο Σταϊκούρα οι υπουργοί Παιδείας Κων/νος Αρβανιτόπουλος και Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Πρόκειται για τα χρήματα τα οποία έχουν συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τα οποία προέρχονται από την επιστροφή… μιζών στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε τα 13 εκατ. ευρώ για την υγεία θα αξιοποιηθούν από τον ΕΟΠΥΥ ώστε ανασφάλιστοι πολίτες που χρίζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης να μπαίνουν στο χειρουργείο χωρίς κόστος. Ο ΕΟΠΥΥ με τα χρήματα αυτά θα έρχεται και θα αποζημιώνει τα νοσοκομεία για το κόστος των συγκεκριμένων επεμβάσεων.

Από την άλλη πλευρά, τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για την Παιδεία θα καλύψουν δαπάνες στέγασης 3.000 φοιτητών με εισοδηματικά κριτήρια αλλά και την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών για τυφλούς μαθητές.

Σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών όλα τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται από εδώ και πέρα στον ειδικό λογαριασμό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από παράνομο πλουτισμό και έκνομες δραστηριότητες, θα επιστρέφονται στους πολίτες.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταικούρας "η σύσκεψη έγινε μετά από οδηγία του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά. Στόχος της συνεργασίας ήταν η κατανομή των 17,6 εκατ. ευρώ, που έχουν ήδη συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου στη Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως γνωρίζετε από προηγούμενες ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών το κράτος προέβη, για πρώτη φορά, πριν από ένα μήνα στο άνοιγμα του ειδικού λογαριασμού στην ΤτΕ. Στο λογαριασμό αυτό συγκεντρώνονται χρηματικά ποσά που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Αυτό το ποσό, τα 17,6 εκατ. ευρώ, που αποτελούν προϊόν έκνομων δραστηριοτήτων, έχει συγκεντρωθεί στον εν λόγω λογαριασμό από καταθέσεις ατόμων που ελέγχονται σε διάφορες υποθέσεις, τις οποίες διερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη, και αποδίδονται πλέον στην ελληνική κοινωνία.

Το μέχρι σήμερα συγκεντρωθέν ποσό κατανέμεται ως εξής: περίπου 13 εκατ. ευρώ στο Υπουργείο Υγείας και περίπου 4 εκατ. ευρώ στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου