Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πότε θα κάνουν δήλωση για το ΕΣΥ, πότε κλείνουν τα ιατρεία τους



Ένα βήμα πίσω αναγκάστηκε να κάνει ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης σε ότι αφορά τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Όπως δήλωσε την Τρίτη το βράδυ κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, “μέσα στις επόμενες 7 ημέρες, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εάν θέλουν να έρθουν στο νέο σύστημα και όχι να κλείσουν το ιατρείο τους».

Το νομοσχέδιο –συνέχισε ο υπουργός - δεν λέει κάτι τέτοιο, αλλά όταν θα έρθουν να αναλάβουν την θέση τους, μετά από 7 μήνες, τότε θα φέρουν το χαρτί της διακοπής της λειτουργίας του ιατρείου τους.

Αναφορικά με τον αριθμό των γιατρών που θα προσληφθούν, ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι «δεν αποκλείουμε κανένα γιατρό από το νέο φορέα, αλλά δεν μπορεί να είναι μόνο οι οικογενειακοί γιατροί μόνο. Θα μπορούν και οι ειδικευμένοι γιατροί, να παραπέμπουν τους ασθενείς στα νοσοκομεία».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «προχωράμε στον φορέα αυτόν με στόχο να σταματήσουμε το μεγάλο κύμα εισόδου των ασθενών προς τα νοσοκομεία και να τονώσουμε την ΠΦΥ».

Σημειώνεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ προέβλεπε την αίτηση των γιατρών για το ΕΣΥ με παράλληλο κλείσιμο των ιδιωτικών τους ιατρείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου