Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ Π.Σ.Φ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ Ι.Ε.Ε.

physioserres@yahoo.gr 

http://physioserres.blogspot.com 

ΠΡΟΣ: Βουλευτές του Νομού Σερρών 

ΘΕΜΑ: ΄΄Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες –Ι.Ε.Ε ΄΄

Κύριοι βουλευτές,
όπως ίσως γνωρίζετε, πριν από λίγες μόνον ημέρες κληθήκαμε από τον ΕΟΠΥΥ να υπογράψουμε συμβάσεις με τις (Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες) ΙΕΕ, γιατί διαφορετικά όπως αναφέρεται στα προσωπικά μηνύματα που έλαβε καθένας από εμάς, ο ΕΟΠΥΥ δεν θα εκκαθαρίσει τις οφειλές του. 

Οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι:

1. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ!!!

2. Ο ελεγκτικός μηχανισμός αποτελεί υποχρέωση κι αρμοδιότητα των Περιφερειακών Διευθύνσεων (ΠΕ.ΔΙ) του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες είναι επανδρωμένες με προσωπικό και μηχανογραφικό εξοπλισμό, προκειμένου υπεύθυνα και πρόθυμα να πραγματοποιεί τους ελέγχους, μάλιστα το τελευταίο διάστημα ενισχύθηκαν οι ΠΕ.ΔΙ με προσωπικό από το πρόγραμμα με τα γνωστά 5μηνα.

3. Σε επικοινωνία που έχουμε με την τοπική ΠΕ.ΔΙ Σερρών μας διαβεβαιώνει ότι έχει χιλιοελέγξει τις κατατεθειμένες δαπάνες από τις αρχές του 2012, καθώς η υπηρεσία προβαίνει σε πρόχειρο λογιστικό έλεγχο με την κατάθεση των δαπανών, σημειωτέον ότι όλα τα παραπεμπτικά εκδίδονται ηλεκτρονικά και η τιμολόγηση επίσης γίνεται από το σύστημα και εγκρίνονται από τους ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ.

ΕΤΣΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΗ ΔΑΠΑΝΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΕΛΕΓΚΤΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.

4. Όταν υπογράψαμε τις συμβάσεις μας με τον ΕΟΠΥΥ δεν υπήρχε πουθενά η αναφορά της υποχρέωσης μας να πληρώνουμε εμείς το κόστος του ελέγχου. Το κράτος με τους καλά οργανωμένους μηχανισμού του ελέγχει όλους τους τομείς και τις δραστηριότητες των πολιτών, για την εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος (εφορία, αστυνομία, δικαιοσύνη). Το κόστος το επιβαρύνεται ο πολίτης με την απόδοση των φόρων του στο κράτος.

4. Γνωρίζετε ότι είναι τέσσερις μόνον εταιρείες οι οποίες μέχρι στιγμής το μόνο που ξέρουν είναι το κόστος των υπηρεσιών τους, το οποίο ανέρχεται στο 2-3% του τζἰρου του κάθε εργαστηρίου; Αυτό το ποσό ζητήθηκε να το δώσουμε προκαταβολικά πριν ο ΕΟΠΠΥ μας εξοφλήσει, έχοντας δημιουργήσει ανεπίσημα ένα καρτέλ και είτε ζητήσουμε προσφορά ατομικά είτε μαζικά και οι 4 απαιτούν ακριβώς την ίδια αμοιβή. 

5. Με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση δόθηκε το δικαίωμα του ελέγχου στις Ι.Ε.Ε και για τα οφειλόμενα πριν το 2013, αυτό σημαίνει ότι οι Ι.Ε.Ε θα λάβουν ποσοστό 2-3 % από τα οφειλόμενα ποσά στους παρόχους υγείας, μια οικονομική ανάλυση του ζητήματος δημιουργεί πολλά ερωτηματικά: 2 δις ευρώ τα ληξιπρόθεσμα (2009,2010,2011), 1,5 δις ευρώ (2012), 1,5 δις ευρώ (2013), σύνολο 5 δις ευρώ που σημαίνει ότι το 2% είναι 100.000.000 ευρώ, τα οποία θα μοιραστούν σε 4 εταιρείες 

5. Δεν έχουν επεξεργαστεί τους όρους σύμβασης, ούτε μας πληροφορούν για τα κριτήρια ελέγχου. Απαντούν όμως σταθερά και σθεναρά για το ποσοστό πληρωμής του 2-3% του τζίρου. Βλέπετε τους οδηγεί το παράδειγμα του αυθαίρετου Ελληνικού Κράτους. 

-Ο ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με το Νόμο καταλογίζει και παρακρατάει περίπου 10% από τις κατατεθειμένες δαπάνες (Rebate).

-Ο ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με το Νόμο καταλογίζει και αφαιρεί 10-30% επιπλέον (ανάλογα με τον πάροχο) από τις κατατεθειμένες δαπάνες εξαιτίας της υπέρβασης του κλειστού προϋπολογισμού.

-Ο ΕΟΠΥΥ παρακρατάει επίσης 3,072% φόρους υπέρ τρίτων (ΜΤΠΥ ,χαρτόσημο και ΟΓΑ χαρτοσήμου).

Ο ΕΟΠΥΥ παρακρατάει όταν και αν πληρώσει 20% φόρο.

-Ο ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή κα Ελληνική Νομοθεσία οφείλει να αποδίδει τις οφειλές του σε 60 ημέρες, σήμερα οφείλει από τον Ιούλιο του 2013 και το 10% του 2012 και το 10% του 2013 και το τελευταίο 4μηνο του 2011 από τον ΟΠΑΔ.

Το σύνολο των κρατήσεων από τις δαπάνες που κάποτε θα εισπράξει ο ΄΄άμοιρος΄΄ πάροχος ανέρχονται στο 43,-63,% !!!!!!!!!!!!!!

Αφού επιθυμεί το Υπουργείο να μοιράσει απλόχερα 2% (100.000.000 ευρώ) ας το κάνει από αυτά τα ποσά που θα παρακρατήσει, εξάλλου είναι στις υποχρεώσεις του ο έλεγχος. 

Οι Ι.Ε.Ε είναι για μας ΄΄η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι΄΄ ,που ίσως να έχει και οσμή σκανδάλου. 

Σας καλούμε να πάρετε θέση ακόμη και τώρα απέναντι σε όσα σας περιγράφουμε παραπάνω.
Θα περιμένουμε τις ενέργειές σας, πιστεύοντας ότι όλοι οι βουλευτές του Νομού μας θα διακρίνουν όλα αυτά τα ΄΄περίεργα΄΄ που συμβαίνουν τελευταία στον ΕΟΠΥΥ. 

Η επιστολή αυτή θα δημοσιευτεί στον τύπο και στο διαδίκτυο. 

Κοινοποίηση: Μ.Μ.Ε
MΕ ΤΙΜΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου