Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΠΕΔΥ: Υψηλοί τόνοι στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου



Σκληρή κριτική δέχτηκε το νομοσχέδιο από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για 'μεγάλη μεταρρύθμιση'.

IATRONET

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Υγείας και βουλευτών της αντιπολίτευσης, εξελίχθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) την Τρίτη, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Γεωργιάδης (φωτό αριστερά) κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για 'πολιτικαντισμό', σημειώνοντας ότι φέρνει στη Βουλή ρυθμίσεις παρόμοιες με εκείνες που είχε εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι εάν έλεγε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα είναι πλήρους απασχόλησης, αντί για πλήρους και αποκλειστικής, θα σταματούσαν την απεργία.

Κατηγόρησε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να ικανοποιήσει όποιον χτυπά την πόρτα του κόμματος: ΄Ό,τι και να σας πει. Ο γάιδαρος πετάει; Ο γάιδαρος πετάει'.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ξανθός (φωτό δεξιά) έκανε λόγο για μετάλλαξη του συστήματος '...από ΕΣΥ, σε ΕΣΥ πληρώνεις'...

Διαθεσιμότητα

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, στόχος του νομοθετήματος είναι πρωτίστως η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα στο χώρο της Υγείας και δευτερευόντως επιχειρείται μία συνολικότερη αναδιάρθρωσης στη λογική της συρρίκνωσης της δημόσιας περίθαλψης σε ένα ελάχιστο πακέτο υπηρεσιών.

Για μεγάλη μεταρρύθμιση έκανε λόγο ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ ο κ. Παναγιώτης Μελάς (ΑΝΕΛ), τόνισε ότι θα υποβαθμιστεί περαιτέρω η υγεία του λαού.

'Συνονθύλευμα σημείων παροχής υπηρεσιών στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας', χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης.

Το νομοσχέδιο ψηφίζεται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίζεται από όλη την αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου