Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Οι Νομοί στους οποίους είχαν γίνει μόδα οι ανάπηροι


Οι Νομοί στους οποίους είχαν γίνει μόδα οι ανάπηροι

Μπροστά στο μεγαλύτερο κοινωνικό σκάνδαλο όλων των εποχών βρίσκονται οι υπηρεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας, οι  οποίες έχουν επιφορτιστεί με το «κοσκίνισμα» της απογραφής των προνοιακών  επιδομάτων.  Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν περιοχές όπου μόλις ένας στους πέντε αναπήρους απογράφηκε!   
Επιδημία τυφλών εντοπίζεται στην Ζάκυνθο, το Ηράκλειο, τη Φλώρινα, την Καβάλα και τη Χίο. Ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός βαριά αναπήρων καταγράφεται στην Κομοτηνή, τη Χαλκίδα και τη Θεσσαλονίκη ενώ οι Σέρρες κατέχουν το ρεκόρ στους νεφροπαθείς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η κατακόρυφη και παράλληλα ύποπτη αύξηση του αριθμού των δικαιούχων επιδόματος τυφλότητας στην Ζάκυνθο είχε αρχίσει να παρατηρείται από τον Ιανουάριο του 2003, από την τοπική διεύθυνση υγείας και πρόνοιας, όμως από τότε μέχρι σήμερα οι περίπου 300 τυφλοί αυξήθηκαν σε 700, με τις αρμόδιες αρχές να παραμένουν στην παρατήρηση και να μην προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους.
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι από τους 700 τυφλούς πήγαν τελικά να απογραφούν μόλις οι 180.
Από την απογραφή που θέτει εκτός όσους συμμετείχαν στο όργιο διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, επιτυγχάνεται, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, εξοικονόμηση 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

"Στόχος μας είναι μέχρι το 2012 να καλύψουμε το συνολικό στόχο που είναι 4,5 δισ. ευρώ. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους είναι η ηλεκτρονική διασύνδεση και η απογραφή όλων των δικαιούχων και των συνταξιούχων και των επιδοματούχων", δήλωσε ο Γ. Κουτρουμάνης.
Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι δαπάνες των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ, με τον πρόεδρο του ιδρύματος να αποκαλύπτει ότι η παραχάραξη είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, που δικαιούχοι επιδομάτων δεν ήταν καν ασφαλισμένοι και να τονίζει: "Παραχάρασαν όλη τη διαδικασία. Δηλαδή ακόμα και το φυσικό πρόσωπο που έπαιρνε το επίδομα λοχείας, μπορεί να μην ήταν ασφαλισμένο. Όμως επειδή λειτουργούσαν ως κύκλωμα ο ένας κάλυπτες τον άλλο. Δηλαδή αποδέχονταν ο ένας την πράξη του άλλου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου