Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Λ. Αυγενάκης: "Απλήρωτα 6 χιλιάδες αιτήματα στον ΕΟΠΥΥ"


Σε χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν σε απλήρωτες κοινωνικές παροχές από τον ΕΟΠΥΥ, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας κο Ανδρέα Ξανθό.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν κοινωνικές παροχές όπως πληρωμές για λογοθεραπείες, οξυγονοθεραπείες ακόμη πληρωμή γυαλιών, καταγγέλλουν δημοσιεύματα στο Ηράκλειο Κρήτης. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, οι πολίτες περιμένουν να πληρωθούν από τον Ιανουάριο του 2016, με τους δικαιούχους να διαμαρτύρονται στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, εκκρεμούν 5.800 αιτήματα πολιτών για πληρωμές, εκ των οποίων τα 1.000 αφορούν λογοθεραπείες ενώ 2.300 αιτήματα αφορούν οξυγονοθεραπείες και γυαλιά οράσεως.
Το πρόβλημα είναι ότι από τις αρχές του 2017, την αρμοδιότητα για αυτές τις παροχές έχει ο ΕΟΠΥΥ ο οποίος παρέλαβε τα αιτήματα για πληρωμές από το ΙΚΑ όπου συσσωρεύονταν, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, λόγω της έλλειψης σε προσωπικό και του τεράστιου όγκου δουλειάς, ειδικά στο ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο, όπου οι συναλλαγές ημερησίως ξεπερνούν τις 150.
Σαν να μη ήταν αρκετό αυτό, οι δικαιούχοι πρέπει να επιδείξουν ακόμη μεγαλύτερη υπομονή στον ΕΟΠΥΥ λόγω τεχνικών προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα, καθώς δεν έχουν περαστεί ακόμη τα στοιχεία των ασφαλισμένων του τέως ΙΚΑ/ΕΤΑΜ, ώστε να ξεκινήσουν οι πληρωμές.».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1.Πότε θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα των δικαιούχων για πληρωμή των εν λόγω κοινωνικών παροχών;
2.Γιατί δεν εκκαθαρίστηκαν από το ΙΚΑ οι συγκεκριμένες πληρωμές;
3.Πότε θα καταχωρηθούν τα στοιχεία των πρώην ασφαλισμένων του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου