Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εργασίας τα προνοιακά επιδόματα από 1η Ιούλιου




Σύσκεψη για την πορεία της απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο των διαδικασιών για τη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από την 1η Ιουλίου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκο Νικολόπουλο, συμμετείχαν η γενική γραμματέας του υπουργείου Άννα Στρατινάκη, ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, Κ. Βαλασόπουλος και ο γενικός διευθυντής Σπ. Κοκκινάκης.

Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση, ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στον επιτελικό ρόλο του υπουργείου Εργασίας, στην εφαρμογή των πολιτικών για την κοινωνική προστασία και πρόσθεσε ότι «είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών, προκειμένου παράλληλα να υπάρξει αναθεώρηση των πολιτικών για τα πολυτεκνικά επιδόματα, στην κατεύθυνση που έχει συμφωνηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης».

«Στόχος μας είναι η διόρθωση στρεβλώσεων και η υποστήριξη των πολιτών, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στους εταίρους μας, χωρίς επιβάρυνση της εθνικής οικονομίας» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

Η αναπροσαρμογή των κοινωνικών επιδομάτων αποτελεί δέσμευση του δεύτερου μνημονίου και όπως αναφέρεται στο μνημόνιο θα πρέπει να επανεξετασθούν από μηδενική βάση με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.

TA NEA

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου