Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Αυτός ο Ανδρέας …δε μετακομίζει! Που θα πάει ο νέος υπουργός;


Αυτός ο Ανδρέας …δε μετακομίζει! Που θα πάει ο νέος υπουργός;Ενώ ο προηγούμενος Ανδρέας (Λοβέρδος) ήθελε μετά μανίας να πάρει τα πράγματά του και να μετακομίσει σε άλλες βόρειες …πολιτείες, ο νέος Ανδρέας (Λυκουρέντζος) μάλλον προτιμά τις κεντρικές …πολιτείες.
Που θα πάει τελικά ο νέος;

  Στην οδό Αριστοτέλους στο κεντρικό και παλαιό κτίριο του υπουργείου Υγείας, φαίνεται ότι θα περάσει το πρώτο διάστημα της θητείας του ο Ανδρέας Λυκουρέντζος ο νέος υπουργός Υγείας. Οι μετακομίσεις προς το παρόν δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του, καθώς δεν προτίθεται να διαθέσει το κονδύλι που απαιτείται για να αποπερατωθούν οι εργασίες στο νέο κτίριο του υπουργείου Υγείας στο Μαρούσι (πρώην Ολυμπιακό ακίνητο).
Αντίθετα ο πρώην, ο Ανδρέας Λοβέρδος, επιδίωκε να μετακομίσει στο νέο κτίριο όπου ήδη στεγάζεται ο ΕΟΠΥΥ αλλά και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). 
 
Ωστόσο τα σχέδια του …νέου Ανδρέα δεν αποκλείεται να χαλάσει ο Αντώνης Σαμαράς καθότι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις σκέψεις του πρωθυπουργού είναι για λόγους οικονομίας να ξενοικιαστούν τα κτίρια όλων των υπουργείων και να γίνει μεταφορά σε ιδιόκτητα.
 
Άλλωστε όταν ο Αντώνης Σαμαράς ήταν υπουργός Πολιτισμού το πρώτο πράγμα που είχε κάνει ήταν να ξενοικιάσει τα σχεδόν άδεια κτίρια που τότε ήταν νοικιασμένα. 
 
Να σημειωθεί ότι για την αποπεράτωση των έργων στο νέο κτίριο του υπουργείου Υγείας στο Μαρούσι, χρειάζονται περίπου 5 εκατ. ευρώ ενώ την ίδια ώρα κοντά στο 1 εκατ. είναι το ενοίκιο που δίνεται ετησίως στα κτίρια του κέντρου που είναι τουλάχιστον 70 ετών. 
 
Πάντως αντίθετοι από την πρώτη στιγμή είναι οι εργαζόμενοι του υπουργείου Υγείας που δε θέλουν να απομακρυνθούν από το κέντρο. 
 
Δήμητρα Ευθυμιάδου

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου