Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΕ ΕΟΠΥΥ


Για την αποπληρωμή δαπανών υγείας ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ

Συνάντηση με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είχε πρόσφατα αντιπροσωπεία της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ΑΔΕΔΥ έθεσε το θέμα της άμεσης αποπληρωμής των δαπανών υγείας 1,5 εκατ. ασφαλισμένων του Οργανισμού Περίθαλψης των Ασφαλισμένων του Δημοσίου, (ΟΠΑΔ), οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί έως σήμερα καμία από τις δαπάνες υγείας που έχουν υποβάλει τα έτη 2011- 2012 και παλαιότερα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υποστήριξε, ότι το θέμα αυτό συνδέεται με τεχνικής φύσης προβλήματα του συστήματος μηχανογράφησης του Οργανισμού, και δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκε το ευρύτερο θέμα της υποχρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, καθώς και τα λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός. μέσα στους πέντε πρώτους μήνες της λειτουργίας του. 

Η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι τα προβλήματα οφείλονται στις «σοβαρές επιπτώσεις από την εφαρμογή του Μνημονίου και τις πολιτικές επιλογές των συνεχών περικοπών και περιορισμών σε φάρμακα και παροχές, των μειώσεων στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, καθώς και της έλλειψης υγειονομικού, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, ως αποτέλεσμα της επιλογής του παγώματος των προσλήψεων σε συνδυασμό με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις των περασμένων ετών και της εφαρμογής των μέτρων της εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας».

ΗΕΑLTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου