Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: «ΗΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ»Οι πρώτες προτεραιότητες στην άτυπη συνάντηση με τους δημοσιογράφους

Μια πρόγευση για τις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δόθηκε στη χθεσινή άτυπη συνάντηση που είχε η ηγεσία του ΥΥΚΑ με τους δημοσιογράφους.

«Ήρθαμε για να εκπληρώσουμε το καθήκον μας χωρίς δεσμεύσεις και προκαταλήψεις, αποφασισμένοι να δουλέψουμε», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος. 

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη τόνισε: «Πρέπει να εδραιώσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι ένα μέτρο για την εξοικονόμηση χρημάτων και για την αύξηση της ποιότητας υγείας. Μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ελέγχονται και οι φαρμακοποιοί και οι ασθενείς και οι γιατροί». 

Επιπλέον τόνισε ότι:
«Η αλόγιστη χρήση των φαρμάκων στην Ελλάδα σχετίζεται με την αντίλήψη των γιατρών και με τη σχέση τους με τη φαρμακοβιομηχανία. Οι γιατροί είναι εκείνοι που θα πρέπει να λειτουργήσουν με κανόνες και όχι με πολιτικό συμφέρον».

ΗΕΑLTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου