Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ



Αναζητείται τρόπος αύξησης εσόδων

Σύσκεψη για την πορεία των εσόδων και των δαπανών του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και για την προώθηση διαρθρωτικών υποστηρικτικών αλλαγών για την ταχύτερη απονομή συντάξεων και τη βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού είχαν ο υπουργός και υφυπουργός Εργασίας, κ.κ. Βρούτσης και Νικολόπουλος με τον διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.
Το υπουργείο Εργασίας έκανε σαφές στον διοικητή του ΙΚΑ ότι είναι απαραίτητη η συνεπής εφαρμογή ενός αυστηρού προγράμματος δράσης για την περίοδο 2012 - 2013, που θα στοχεύει σε εξοικονόμηση από κάθε ελαστική δαπάνη, σε εισροές νέων πόρων και σε διαρθρωτικές αλλαγές που θα συμβάλουν στην υλοποίηση της πολιτικής δέσμευσης του κυβερνητικού πλαισίου που συνομολογήθηκε από τους τρεις αρχηγούς των συνεργαζόμενων κομμάτων (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ). Σημειώνεται ότι τα οικονομικά προβλήματα των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων είναι επείγοντα και η νέα κυβέρνηση θα δώσει μάχη για την εξασφάλιση συντάξεων και παροχών. Στο ΙΚΑ αναζητείται 1,4 δισ. ευρώ για να συνεχίσει η ομαλή καταβολή των συντάξεων μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το πρώτο τετράμηνο του έτους υπήρξε μείωση των εσόδων κατά 12% - 14%, ενώ η εισφοροδιαφυγή αγγίζει τα 6 δισ. το χρόνο (ένας στους τρεις εργαζόμενους δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη). Στον ΟΑΕΕ το έλλειμμα αναμένεται να φτάσει τα 822 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΕΕ. Όσο για τη μείωση των εσόδων από τις εισφορές, αυτή έχει υπερβεί το 30%.

HEALTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου