Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Πρώτη …φαρμακερή σύσκεψη για Λυκουρέντζο! Αναζητείται λύση για φαρμακοποιούς…


Την πρώτη έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιήσει σήμερα ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος προκειμένου να βρεθεί λύση για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς του φαρμακοποιούς, διαφορετικά οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν από τα τέλη του μήνα ξανά σε όλη τη χώρα. 
 

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας,  ο Πρόεδρος του EOΠYY Γεράσιμος Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, πρόεδροι άλλων Ταμείων αλλά και εκπρόσωποι των φαρμακοποιών (ΠΦΣ). 
 
Βασικό θέμα αυτής της ευρείας συνάντησης η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την εξόφληση των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς.
Αν και κατά τη σύσκεψη θα επιχειρηθεί να βρεθούν κονδύλια μέσω των Ασφαλιστικών Ταμείων, το …ταμείον είναι μείον και ελάχιστα μπορούν να διατεθούν. 
 
Άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να έχει καταβάλει το αργότερο έως την Παρασκευή 120 εκατ. ευρώ προκειμένου ο κλάδος να μην αρχίσει πάλι τη διακοπή της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα. 
 
Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ πάντως θα προτείνει στη συνάντηση να γίνει πράξη νομοθετικού περιεχομένου από τον υπουργό Υγείας και να δοθεί η δυνατότητα δανειοδότησης του ΕΟΠΥΥ με περίπου 300 εκατ. ευρώ από Τράπεζες ώστε να καλύψει ο φορέας τις άμεσες ανάγκες του. 
Τώρα, αν ο νέος υπουργός δεχθεί την πρόταση αλλά και οι Τράπεζες βεβαίως παραμένει άλλη υπόθεση…
 
Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΙΑΤROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου