Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

«Ομηροι» στα φαρμακεία χιλιάδες ασφαλισμένοι


Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν την εξόφληση των οφειλών του 2010 και του 2011, με παράλληλη δυνατότητα συμψηφισμού των απαιτήσεων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν την εξόφληση των οφειλών του 2010 και του 2011, με παράλληλη δυνατότητα συμψηφισμού των απαιτήσεων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία
Της Ελένης Πετροπούλου
Σε «ομηρεία» εξακολουθούν να βρίσκονται εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην Αττική, οι οποίοι τουλάχιστον για ακόμη μια εβδομάδα θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους. Οι φαρμακοποιοί-μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής αποφάσισαν να συνεχίσουν να μη δίνουν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αναγκάζοντάς τους σε καθημερινή «μετανάστευση», προκειμένου να βρουν φάρμακα με πίστωση.
Ενδεικτικό είναι ότι τις τελευταίες ημέρες, τα φαρμακεία του Πειραιά εξυπηρετούν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από όλες τις περιοχές της Αττικής. Κάποιοι ασφαλισμένοι είναι πιο ...τυχεροί, αφού υπάρχουν φαρμακοποιοί στην Αθήνα που έχουν «σπάσει» την απεργία και χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους χωρίς να πληρωθούν.
Συνέχεια
Ωστόσο, η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη, ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση, αποφάσισε να συνεχιστεί η άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ έως και 30/6/2012. Σε ανακοίνωσή του ΦΣΑ διευκρινίζεται ότι «σε αυτό το διάστημα καλούμε την νέα κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση των προεκλογικών τους υποσχέσεων».

Με βάση τις συμβατικές υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς, η εξόφληση για τις συνταγές του Απριλίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως και την ερχόμενη Δευτέρα. Ήδη πάντως έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών το 50% των χρεών του Απριλίου.
Από την πλευρά του, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κατά τη γενική συνέλευση αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή της «επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ εάν παρέλθουν οι 45 ημέρες της συμβατικής υποχρέωσης του ταμείου χωρίς εξόφληση των φαρμακοποιών». Όπως εξηγούν, η έναρξη της κινητοποίησης θα γίνει ενιαία και πανελλαδικά με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και σε ημερομηνία που αυτός θα ορίσει.
Οφειλές
Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν την εξόφληση των οφειλών του 2010 και 2011 με παράλληλη δυνατότητα συμψηφισμού των απαιτήσεων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και των υποχρεώσεών τους προς τις ΔΟΥ.

Στο μεταξύ, σε αγωγές κατά των ασφαλιστικών ταμείων προσανατολίζονται οι γιατροί-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας. Η νομική υπηρεσία του ΙΣΑ θα προσφέρει την πλήρη νομική βοήθεια σε όλα τα μέλη του για τη σύνταξη, την κατάθεση και την εκδίκαση των αγωγών.

ΙΜERISIA.GR
------------------------------------------------------------------------

Αχαΐα: Συνεχίζουν την άρση πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί


Συνεχίζουν την άρση πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας, μέχρι τις 30 Ιουνίου, κάτι που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν τα φάρμακά τους τουλάχιστον για ακόμα μια εβδομάδα. Με αφορμή τη σημερινή Γενική Συνέλευση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, συνεδρίασε σε απαρτία, σήμερα 23.06.12, με κύριο θέμα τη συνεχιζόμενη ασυνέπεια οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στις τρέχουσες οφειλές, την ανυπαρξία οικονομικής επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και την ασυνέπεια του κράτους ως προς την εξόφληση των οφειλών 2011-2012.
Στην ψηφοφορία, πλειοψήφησε η πρόταση του προεδρείου με ψήφους 105 υπέρ, έναντι 70 κατά και 2 λευκών. Η πρόταση, η οποία υπερψηφίστηκε, προβλέπει ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΣΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΞΩΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑ Γ.Σ. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ. Σε περίπτωση, που υπάρξει εκ μέρους της κυβέρνησης, θετική ανταπόκριση στα αιτήματά μας, με συγκεκριμένα στοιχεία, θα γίνει αυθημερόν νέα Γ.Σ, η οποία θα επανεξετάσει τη στάση του συλλόγου.
Η Γ.Σ του Φ.Σ Αχαΐας, καλεί τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, να εξαγγείλει άμεσα άρση πίστωσης για όλους τους συλλόγους, ως οφείλει σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, τις οποίες έχει σε όλους μας ανακοινώσει, σαν θεματοφύλακας της συλλογικής σύμβασης, ώστε να πάψει ο αθέμιτος ανταγωνισμός από όμορους συλλόγους και να εμφανιστεί πάλι ενιαίο το Πανελλήνιο φαρμακευτικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ο Φ.Σ. Αχαΐας, κάνει ιδιαίτερο κάλεσμα στις Γ.Σ. και στα Δ.Σ. των Φ.Σ. Πειραιά και Ηλείας, να συμπαρασταθούν στον αγώνα των Φ.Σ. Αττικής και Αχαΐας, που δίνουν μάχες οπισθοφυλακών για τα δίκαια αιτήματά μας.
Ταυτόχρονα, χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό τη συνεχιζόμενη κινητοποίηση Δωδεκανήσων, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Κοζάνης.
Καλούμε τους Αχαιούς πολίτες, να στηρίξουν τα φαρμακεία της πόλης τους και του νομού τους, που με τη σειρά τους έχουν στηρίξει τα ασφαλιστικά τους ταμεία επί χρόνια, με την πίστωση που έχουν παρέχει. Οι συμπολίτες πρέπει να αντιληφθούν, ότι το βασικό πρόβλημα δεν είναι το αν πληρώνουν τα φάρμακα τους τοις μετρητοίς αλλά το αν θα βρίσκουν φάρμακα και φαρμακεία, για να τα αγοράσουν."
BEST NEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου