Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΙATΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ προς ΠΙΣ: Αλληλοσεβασμός Ιατρικών Συλλόγων Χώρας.


ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ
Medical Association of Rhodes
Ρόδος 26.06.2012
Αριθμός Πρωτοκόλλου:628/2012

Προς
Πρόεδρο
Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)
Μιχάλη Βλαστάρακο & Διοικητικό Συμβούλιο
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί μία έντονη δραστηριότητα του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών υπό μορφή εθελοντικής προσφοράς προς τα ακριτικά νησιά και της Δωδεκανήσου Καστελλόριζο, Κάσο, Κάρπαθο, Χάλκη καθώς και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.

Ο Ι.Σ.Ρ τόσο με το Δ.Σ. όσο και με τα μέλη του συμμετέχει και συμβάλει σε πολλές τέτοιες δραστηριότητες με σύνεση, ταπεινότητα και πάνω από όλα χωρίς καμία πολιτική σκοπιμότητα και νοικιασμένα ΜΜΕ για την προβολή προσώπων με πολιτικές σκοπιμότητες και βομβαρδισμό φωτογραφιών σε όλο το διαδίκτυο.

Σε καμμία περίπτωση δεν έχουμε αντίρρηση οιοσδήποτε να παρέχει και να προσφέρει σε άγονες γραμμές και νησιά ιατρική βοήθεια.

Αυτό όμως πρέπει να γίνεται με σεβασμό και όχι απαξίωση προς τους τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους που αποτελούν τον Π.Ι.Σ.

Ποτέ ο Ι.Σ.Α. δεν μας ενημέρωσε ούτε προφορικά, ούτε εγγράφως για τα πεπραγμένα του και την δραστηριότητα του σε χώρους ΠΦΥ αρμοδιότητας μας και κρίνουμε αρνητικά αυτή την συμπεριφορά του.

Σας κάνουμε γνωστό λοιπόν ότι ο Ι.Σ.Ρ είχε αποφασιστικό-εισηγητικό τρόπο στην ίδρυση του νέου πολυδύναμου ιατρείου του Καστελλόριζου (2008). Στο νέο πολυδύναμο ιατρείο Ολύμπου Καρπάθου (2008). Στο νέο πολυδύναμο ιατρείο της Κάσου (2006). Ο ΙΣΡ μελέτησε και υλοποίησε τους οργανισμούς των πολυδύναμων ιατρείων της Δωδεκανήσου οι οποίοι υιοθετήθηκαν από το ΥΥ&ΚΑ με τις ειδικότητες Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας, Παιδιατρικής, Καρδιολογίας με νέους οργανισμούς που έχουν ισχύ έως και σήμερα.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους χειμώνα-καλοκαίρι και όχι περιστασιακά τους μήνες των διακοπών Ιουλίου-Αυγούστου διαθέτει ειδικευμένα μέλη του από το ΕΣΥ καθώς και αυτοαπασχολούμενους ιατρούς για να καλύπτουν κάθε κενό που παρουσιάζεται σε ειδικευμένους ιατρούς και υπόχρεους υπαίθρου.

Ο ΙΣΡ έχει δώσει την άδεια του σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις Ν. 3418/2005 άρθρο 7 σε ειδικευμένους ιατρούς να έχουν ιατρεία ως αμειβόμενοι Μικροβιολόγοι, Καρδιολόγοι, Παθολόγοι, Παιδίατροι, Ενδοκρινολόγοι, Ορθοπεδικοί και άλλες ειδικότητες που προσφέρουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους τις πολύτιμες υπηρεσίες τους ( π.χ. όπως αναφέρεται στο τελευταίο δελτίο τύπου του ΙΣΑ ο ιατρός Παθολόγος κ. Τσέρκης Ηλίας είναι μέλος του ΙΣΡ με άδεια ιατρείου στη Κάρπαθο και όχι του ΙΣΑ). Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουμε συγκροτήσει υπηρεσίες με εργαστηριακό εξοπλισμό ακτινολογικού και μικροβιολογικού τμήματος, περιοδικά σταομάδα ειδικευμένων ιατρών οι οποίοι μέσα από το ‘’Δελφίνι ζωής και Ελπίδας’’ παρέχουν νησιά της Δωδεκανήσου.

Όπως αντιλαμβάνεστε θα μπορούσαμε να σας παραθέσουμε δεκάδες παραδείγματα ουσιαστικού εθελοντικού και επαγγελματικού έργου των ιατρών μελών μας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ακρίτες πολίτες μας, φρονούμε όμως ότι αυτό είναι δουλειά άλλων.

Αυτό που θέλουμε να σας εκφράσουμε είναι η έντονη διαμαρτυρία μας για τον τρόπο και την πολιτική επικοινωνιακή προβολή της ηγεσίας του ΙΣΑ για λόγους που προφανώς καταλαβαίνουμε και γνωρίζουμε αλλά δεν πρόκειται να τους υιοθετήσουμε ποτέ, απαιτώντας σεβασμό και ηθική συναδελφικότητα στα θεσμικά πλαίσια από τους Ιατρικούς Συλλόγους ιδιαίτερα αυτούς του πολιτικού κέντρου της Αθήνας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας

Χ ρ ή σ τ ος Απ . Μ α ν τ άς                   Ι ω ά νν ης Στ . Μ υ ρ ο φ ό ρ ου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου