Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΣΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ν. "ΑΓ. ΣΟΦΙΑ"

Κλίκ για Αρχή
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο
                                                            Αθήνα, 28-6-2012
ΘΕΜΑ:Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αιτείται την επαναλειτουργία του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος  του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ.Σοφία»
 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 Με την παρούσα και ενόψει της συγκρότησης νέας κυβέρνησης και της τοποθέτησης σας ως Υπουργού Υγείας, θα θέλαμε να σας  γνωστοποιήσουμε την επιτακτική κατά την άποψη μας ανάγκη επαναλειτουργίας του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».  Σχετικό έγγραφο/εξώδικο έχουμε αποστείλει στον τέως Υπουργό Υγείας ήδη από τον Νοέμβριο 2011, το οποίο και σας επισυνάπτουμε. 
Το συγκεκριμένο τμήμα έκλεισε πριν από 8 μήνες με αποτέλεσμα να στερούνται σήμερα οι Έλληνες ασθενείς ζωτικής σημασίας υπηρεσίες. Έχουμε λάβει πολλές επιστολές από γονείς παιδιών που πάσχουν  από συγγενείς καρδιοπάθειες, οι οποίοι μας γνωστοποιούν πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση για τα παιδιά τους. Μάλιστα οι γονείς έχουν ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διότι η διακοπή της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος συντέλεσε στο θάνατο παιδιών, τα οποία έπασχαν από καρδιακά νοσήματα και ο λόγος δεν ήταν άλλος παρά η έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης του τέκνου και η οικονομική αδυναμία να καλύψουν τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε  ιδιωτικό Νοσοκομείο .

Επιπροσθέτως στο Νοσοκομείο Ωνάσειο, το οποίο διαθέτει το συγκεκριμένο τμήμα, υπάρχει μεγάλη  λίστα αναμονής, προκειμένου να χειρουργηθεί κάποιο παιδί, γεγονός που καθιστά ανέφικτη την αποκατάσταση της υγείας των παιδιών και την αποφυγή της κατάληξης παιδιών που η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη.
Παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ζήτημα και ενεργήσετε τις κατά την κρίση σας απαιτούμενες ενέργειες για να επαναλειτουργήσει το Καρδιοχειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», με σκοπό να αποφευχθούν στο μέλλον τόσο θλιβερά περιστατικά και για να σταματήσει η ταλαιπωρία γονέων και ασθενών.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου