Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΑ

Κλίκ για Αρχή
Προς ΜΜΕ
Αθήνα 28-06-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Προσφυγή του Ι.Σ.Α στο ΣτΕ για τη χορήγηση αδειών σκοπιμότητας και λειτουργίας  στα ακτινολογικά εργαστήρια .»
 Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση πρόσφατης Υπουργικής Απόφασης που αφορά στους όρους, στις προϋποθέσεις, στα όργανα και τη διαδικασία χορήγησης αδειών σκοπιμότητας και αδειών λειτουργίας για εγκατάσταση και λειτουργία μηχανημάτων ιοντιζουσών και μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών.
Με την αίτηση αυτή ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών βάλει κατά της υπουργικής απόφασης με την οποία παρά την έκδοση του ν. 3919/2011 επιχειρείται η τροποποίηση του υφισταμένου νομοθετικού καθεστώτος που αφορά στην χορήγηση αδειών σκοπιμότητας και αδειών λειτουργίας για την εγκατάσταση και λειτουργία μηχανημάτων ιοντίζουσών και μη ακτινοβολιών με αναφορά, μεταξύ άλλων στα πληθυσμιακά κριτήρια.
Κατά την άποψη του ΙΣΑ η προσβαλλόμενη κανονιστική απόφαση εκδόθηκε αναρμοδίως και χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση,  είναι αντίθετη στο νόμο αλλά και στις αρχές της επαγγελματικής ελευθερίας και της αναλογικότητας. Τέλος τίθεται ζήτημα παραβίασης της αρχής της διάκρισης των εξουσιών κατά το μέρος που με την προσβαλλόμενη επιχειρείται η με κανονιστική ρύθμιση μεταβίβαση ιδιοκτησίας της άδειας από τους ιατρούς ακτινολόγους στο όνομα των οποίων έχει εκδοθεί η άδεια,  στους ιδιωτικούς φορείς ΠΦΥ.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                         ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου