Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Παραιτήθηκε για λόγους υγείας ο Βασίλης Ράπανος - Αναλυτικά οι επιστολές

Την παραίτηση του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλε ο Βασίλης Ράπανος, που προοριζόταν για υπουργός Οικονομικών.

Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Ράπανος αναμένεται να λάβει αύριο εξιτήριο από το ιδιωτικό θεραπευτήριο στο οποίο νοσηλεύεται.

Στην επιστολή του ο κ. Ράπανος επικαλείται λόγους υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «μετά από συζητήσεις με τους γιατρούς του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει προς το παρόν να ασκήσει με επάρκεια τα καθήκοντα του». Καταλήγει λέγοντας ότι στο μέτρο των δυνάμεων του θα είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Ο κ. Ράπανος κάνει λόγο για εξαιρετικά τιμητική πρόταση, που είχε τη συναίνεση και των προέδρων των άλλων κομμάτων, που στηρίζουν τη κυβέρνηση. Όπως λέει απάντησε θετικά έχοντας την πλήρη επίγνωση των προβλημάτων της οικονομίας και των ευθυνών που αναλάμβανε.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός τον ευχαριστεί για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκε το ρόλο που του ανέθεσε, και του εύχεται να ανακτήσει σύντομα τις δυνάμεις του και να προσφέρει στην εθνική προσπάθεια.

Αναλυτικά η επιστολή του πρωθυπουργού:

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Θέλω πριν απ΄ όλα να σου ευχηθώ περαστικά για το πρόβλημα της υγείας σου. Σε ευχαριστώ για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκες το ρόλο που σου ανέθεσα, και εύχομαι να ανακτήσεις σύντομα τις δυνάμεις σου και να προσφέρεις στην εθνική προσπάθεια.

Ξέρω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες σου και σε ευχαριστώ που, παρά την περιπέτεια σου, δηλώνεις «παρών».

Και πάλι με τις καλύτερες ευχές μου και τις ευχαριστίες μου.

Ο Πρωθυπουργός

Αντώνης Σαμαράς.

Η επιστολή του Βασίλη Ράπανου


SKAI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου