Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣΙΠΥ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΥΚΑ - Κ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ


Αθήνα, 29/06/2012
Αρ. Πρωτ. : 70

Προς Υπουργείο Υγείας
Υπόψη Υπουργού, κ. Ανδρέα Λυκουρέτζου
Αναπληρωτή Υπ.Υγείας , κ. Μάριου Σαλμά
Υφυπουργού Υγείας, κας Φωτεινής Σκοπούλη


Κοινοποίηση

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Υπόψη
Προέδρου, κ. Γεράσιμου Βουδούρη
Α’ Αντιπροέδρου, κ. Κωνσταντίνου Νικόλη
Β’ Αντιπροέδρου, κ. Κυριάκου Σουλιώτη

Υπουργείο Οικονομικών

Υπόψη
Υπουργού Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα
Αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα
Υφυπουργού Υπ. Οικονομικών, κ. Γεωργίου Μαυραγάνη

Π.Ι.Σ.
Υπόψη
Προέδρου, κ. Μιχαήλ Βλασταράκου

Ι.Σ.Α.
Υπόψη
Προέδρου, κ. Γεωργίου Πατούλη

Ι.Σ.Π.
Υπόψη
Προέδρου, κ. Βαρβάρας Ανεμοδουρά
Ι.Σ.Θ.
Υπόψη
Προέδρου, κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου




Καταβολή προκαταβολών παρακλινικών εξετάσεων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αξιότιμοι κύριοι,

Είμαστε μάρτυρες της αγωνιώδους προσπάθειας εξεύρεσης χρημάτων για την αποπληρωμή των οφειλών σας του μηνός Απριλίου προς τους φαρμακοποιούς μετά από ένα μήνα κινητοποιήσεων του κλάδου τους.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία μας που εκπροσωπεί πλέον των 4000 εργαστηρίων, μικροβιολόγων, ακτινολόγων και πυρηνικών γιατρών, ανέστειλε πριν ένα μήνα τις απεργιακές κινητοποιήσεις της, διαπιστώνοντας την έμπρακτη προσπάθεια του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την καταβολή των οφειλών του Οργανισμού για το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Επειδή θεωρούμε ότι στις δύσκολες συνθήκες που περνά ο δοκιμαζόμενος Ελληνικός λαός κάθε νέα απεργιακή κινητοποίηση ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο το επίπεδο διαβίωσης του, παρακαλούμε να έχουμε την έγγραφη δέσμευση σας ότι δεν θα εξοφλείται στο μέλλον κανένας επόμενος μήνας σε προμηθευτή υγείας του Ε.Ο.Π..Υ.Υ. ( φαρμακεία, κλινικές, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικοί ιατροί) αν δεν έχουν πάρει τα χρήματα του προηγούμενου μήνα, οι λοιποί κλάδοι των προμηθευτών υγείας.
Πρακτικά θα ήταν αδιανόητο να καταβληθούν οι φαρμακευτικές δαπάνες του Μαΐου στους φαρμακοποιούς αν δεν εξοφληθούν οι υποχρεώσεις του Απριλίου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προς τους λοιπούς προμηθευτές, που σήμερα τους οφείλονται.
Επιπλέον, επειδή υπάρχει η νομική υπόνοια ότι οι παλαιές οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων πέραν της διετίας υπάρχει κίνδυνος να παραγραφούν και προκείμενου να αποφευχθούν δεκάδες χιλιάδες αγωγές για διεκδίκηση οφειλομένων κατά των ασφαλιστικών ταμείων παρακαλούμε να έχουμε τη σαφή νομική σας διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα παραγραφής των παλαιών οφειλομένων των ασφαλιστικών ταμείων πέραν της διετίας.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε θετικά και στα δύο δίκαια αιτήματα μας και περιμένουμε να μας ορίσετε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να σας εκφράσουμε το σύνολο των προβλημάτων και των προτάσεων του κλάδου μας.


Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

Λ. Αναγνώστου                  Ι. Κλεινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου