Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

TΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ



Αυστηρό χρονοδιάγραμμα για φάρμακα, νοσοκομεία, ΕΟΠΥΥ

Με χρόνο έναρξης τον Ιούνιο, έχουν ξεκινήσει οι μνημονιακές υποχρεώσεις της Ελλάδας όσον αφορά στο χώρο της υγείας. Η τρόικα θα θέσει υπόψη του
νέου υπουργού μια σειρά από αυστηρά χρονοδιαγράμματα εφαρμογής μέτρων που αφορούν το φάρμακο, τα δημόσια νοσοκομεία και τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Ειδικότερα, η τρόικα θα θέσει τα εξής θέματα: Καθυστερήσεις πληρωμής του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς και άλλους παρόχους, για να ομαλοποιηθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων στο νεοσύστατο οργανισμό. Αυστηρή τήρηση των δεσμεύσεων που αφορούν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, καθώς και τη συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία σε συνδυασμό με την αύξηση της χρήσης των γενόσημων φαρμάκων (τουλάχιστον στο 50% της συνταγογράφησης). Η τρόικα θα απευθύνει αυστηρές συστάσεις στο υπουργείο για τη μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη, η οποία υπερβαίνει σταθερά τον προϋπολογισμό των 240 εκατ. ευρώ που έχει αποφασιστεί. Τέλος, θα συζητηθούν οι συγχωνεύσεις στο ΕΣΥ, με μείωση κλινικών, τμημάτων και εργαστηρίων αλλά και η εξασφάλιση της απρόσκοπτης τροφοδοσίας ιατροτεχνολογικού υλικού.

Ως γνωστόν, οι εκπρόσωποι της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, που αναμένονταν χθες στην Αθήνα, θα έλθουν πιθανότατα την επόμενη Δευτέρα, 2 Ιουλίου λόγω των προβλημάτων υγείας του πρωθυπουργού.
Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα κάνουν ενδελεχή έλεγχο της ελληνικής οικονομίας θα παρουσιάσουν έκθεση αξιολόγησης έως τα τέλη Ιουλίου.

ΗEALTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου