Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ.....




Κυριοι συνάδελφοι

Η απουσία μου από το blog ήταν λόγω των εκλογικών διαδικασιών που ο τόπος ζούσε. Θέλησα να είμαι απών και ουδέτερος μπροστά σε αυτό το προεκλογικό πανηγύρι που ζήσαμε για περισσότερους από δυο μήνες. Άλλωστε δεν είχε νόημα να τρέχουμε και να φωνάζουμε σε υπηρεσιακούς παράγοντες....
που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα χωρίς πολιτική βούληση και χωρίς πολιτική καθοδήγηση.

Οι εκλογές τελείωσαν , κυβέρνηση έχουμε και θεωρώ θετικό το ότι έχουμε και υπουργό υγείας από τον τόπο μας που γνωρίζουμε όλοι το ύφος , το ήθος του και φυσικά τις καλές του προθέσεις.

Οι κινητοποιήσεις μας των προηγούμενων μηνών, θεωρώ ότι έπιασαν τόπο μιας και ο ΕΟΠΥΥ εξόφλησε το 90% των υποχρεώσεών του το πρώτο τρίμηνο του 2012. Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλοι τους συναδέλφους από την ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ και ΚΟΡΙΝΘΙΑ που κατάφεραν και ανέστειλαν τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να ευαισθητοποιηθούν οι άρχοντες και να αρχίσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Όσο αφορά τα παλιά οφειλόμενα τόσο η ΠΟΣΥΠΙ όσο και η ΠΕΕΒΙ αλλά και ο ΠΙΣ έχει οργανώσει διαδικασίες που είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε κι εμείς αποφασίσει ποιον δρόμο θα ακολουθήσουμε.

Έχετε βέβαια όλοι ενημερωθεί για την αλλαγή του Δ.Σ. της ΠΕΕΒΙ και την ανάληψη της προεδρίας από τον συνάδελφο ΣΠΥΡΟ ΚΡΑΜΠΟΒΙΤΗ που διακρίνεται για την σχολαστικότητα και την μαχητικότητά του.

Συνάδελφοι τα κυριότερα ζητήματα που πρέπει άμεσα να συζητήσουμε είναι τα εξής :
1. ανακήρυξη εκλογών για την ένωσή μας. Αυτή τη βδομάδα ολοκληρώθηκαν οι νομικές υποχρεώσεις και ο δικηγόρος μου έδωσε πράσινο φως να κάνουμε εκλογές. Περιμένω λοιπόν τις προτάσεις σας.
2. πρέπει να πάρουμε θέση στις επιλογές που θα μας προταθούν από την καινούργια ηγεσία του υπουργείου υγείας. Θεωρώ ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν έναν ΕΟΠΥΥ που καταρρέει με αυτόν τον τρόπο και πρέπει να κάνουν ριζικές και σημαντικές αλλαγές αν θέλουν να επιβιώσει ο ενιαίος φορέας ασφάλισης. Επίσης η προσωπική μου άποψη είναι ότι αποτελεί casus belli για εμάς η παραμονή του κυρίου Βουδούρη στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Η ΠΕΕΒΙ έχει συγκεκριμένες προτάσεις που θα συζητήσουμε φυσικά όλοι μας. Έχει ήδη ετοιμάσει και ένα υπόμνημα που θα σταλεί στον υπουργό άμεσα για να γνωρίζει τι συμβαίνει στο χώρο μας.
3. ήρθε νομίζω η ώρα να μιλήσουμε για την Α.Ε. που μπορούμε να συστήσουμε όλοι μαζί έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τεχνικά και φορολογικά εμπόδια του χθες. Πρέπει να ανοίξουμε την συζήτηση και να βρούμε έναν καινούργιο δρόμο λειτουργίας της οικονομοτεχνικής των ιατρείων μας.

Κύριοι συνάδελφοι αυτό το καλοκαίρι πρέπει να οδηγήσει σε έναν καλύτερο από το περσινό χειμώνα και οφείλουμε όλοι να παλέψουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σας ευχαριστώ πολύ.
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΝΤΕΒΗΣ
Αναρτήθηκε από Ε.Ε.Ι.Π.Π.

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου