Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο του Θύμιου Καρακατσάνη




Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Θύμιου Καρακατσάνη.

Ο αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο σε ηλικία 72 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Η κηδεία του θα γίνει στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας από το νεκροταφείο Παιανίας, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Τη λύπη του για το θάνατο του Θύμιου Καρακατσάνη εξέφρασε με ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για έναν ηθοποιό «που με το ιδιαίτερο ύφος του έγραψε ωραίες σελίδες στη θεατρική ιστορία του τόπου μας».

«Ο Θύμιος Καρακατσάνης υπήρξε ένας άοκνος εργάτης της θεατρικής σκηνής, ένας ηθοποιός μέγιστος με την πραγματική έννοια του όρου. Ταλέντο δαιμονικό, ερμήνευσε άπειρους ρόλους με το δικό του προσωπικό και μοναδικό σκηνικό τρόπο. Ζωντάνεψε χαρακτήρες και έδωσε αξία ακόμα και στον πιο μικρό ρόλο. Φώτισε τους ρόλους από γωνίες θεατρικά ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμόςκαι προσθέτει:
«Παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές μένουν οι ερμηνείες του σε έργα του μέγιστου κωμικού της αρχαιότητας, του Αριστοφάνη. Ακόμα, η μανία του για δημιουργία πάνω στην σκηνή και στις πιο δύσκολες ώρες του και η εξαιρετική μοναδική επαφή του με τους θεατές».

Τη λύπη τους για το θάνατο του Θύμιου Καρακατσάνη εξέφρασαν, επίσης, ο πρόεδρος και τα μέλη του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών. «Ο Θύμιος ήταν από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, πιστός στις αξίες της Τέχνης του και μετουσίωνε απόλυτα την έννοια της λέξης Ηθοποιός. Βαθύτατα πολιτικοποιημένος, παρενέβαινε με το λόγο του στα κοινωνικά πράγματα, δίνοντας πάντα τροφή για σκέψη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

Protothema.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου