Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Εκτακτη διϋπουργική σύσκεψη για την εξόφληση των φαρμακοποιών

Εκτακτη διϋπουργική σύσκεψη για την εξόφληση των φαρμακοποιών
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να άρει τη χορήγηση πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ

Μπροστά στο ενδεχόμενο να ξαναρχίσουν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών όλης της χώρας την 1η Ιουλίου, οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας συγκαλούν αύριο, Τρίτη, έκτακτη σύσκεψη.
Εκτός από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας κ.κ. Α. Λυκουρέντζο και Ι. Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Μ. Σαλμά, στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλος, ο προέδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θ. Αμπατζόγλου και οι πρόεδροι των άλλων Ταμείων.
 
Το θέμα της σύσκεψης είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ απέναντι στους φαρμακοποιούς.

Το απόγευμα της Δευτέρας, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αποφασίστηκε η άρση της πίστωσης στη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ την 1η Ιουλίου, αν μέχρι τις 30 Ιουνίου δεν έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές του Απριλίου.

Σημειώνεται ότι οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, οι οποίοι διεκδικούν και την τακτοποίηση των οφειλών του 2011, συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις έως τις 30 Ιουνίου.
 
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου