Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Όταν ο υπ. Υγείας δήλωνε για την απεξάρτηση: "Χέστηκα για τα ναρκωτικά"


lykoyrentzos.jpg


Έκπληξη προκαλεί η τοποθέτηση του Α. Λυκουρέντζου σαν επικεφαλής στο υπουργείο υγείας.
Υπενθυμίζουμε μια καταγγελία μελών από τη Ραδιοφωνική Ομάδα του 18 Άνω η οποία είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα "Εποχή" για την παρέμβαση του βουλευτή Αρκαδίας, Αντρέα Λυκουρέντζου κατά τη διάρκεια της εκπομπής τους «Χαμογελώντας στο Φόβο» την ημέρα του Σαββάτου 23.9.2006,στη Νετ 105.80.
Όπως αναφέρουν ο νυν υπ. Υγείας "επενέβη μέσω τηλεποικοινωνίας βρίζοντας μέλη της ομάδας με χαρακτηρισμούς όπως «τσογλάνια, κωλόπαιδα» αλλά και με λόγια όπως «χέστηκα για τα ναρκωτικά» απαξίωσε τη δημόσια απεξάρτηση". 
"Το γεγονός αυτό έρχεται σαν αποκορύφωμα στον πόλεμο που δέχεται τα τελευταία χρόνια η δημόσια μονάδα απεξάρτησης 18 Άνω και τη φιλοσοφία του.  Φιλοσοφία ενάντια στην αδιαφορία της πολιτείας και του κράτους απέναντι σε κάθε κοινωνικό ζήτημα. Κοινωνικά ζητήματα με πόνο ανθρώπινων ψυχών που μάχονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Όσο και αν καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να απαξιωθεί. Απαξία που εκπρόσωπος της πολιτικής ζωής αυτής της χώρας με το τηλεφώνημά του και τα λόγια του μας την επιβεβαιώνει" ανέφεραν τότε. 
"Απαξία που γεννά η κοινωνική ανισότητα στης οποίας το βωμό χάνονται καθημερινά άνθρωποι. Έτσι, εμείς αναλαμβάνοντας την ευθύνη του εαυτού μας μέσα στη διαδικασία απεξάρτησης, δεν θα γίνουμε αποδιοπομπαίοι τράγοι της κοινωνικής αδιαφορίας και θα συνεχίσουμε να λέμε τα όχι που μας κρατάνε ζωντανούς χωρίς να συμβάλλουμε στη ροή του συστήματος που γεννά και αναπαράγει εξαρτήσεις. Σα ραδιοφωνική ομάδα τασσόμαστε υπέρ του διαλόγου, σεβόμενοι τη διαφορετικότητα των απόψεων αλλά σε καμιά περίπτωση δε δεχόμαστε το υβρεολόγιο και την απαξίωση του καθένα στην προσπάθειά μας για επανακοινωνικοποίηση με ίσους όρους" τόνιζαν.

ΑLTHERTHESS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου