Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ο βασιλιάς …υπουργός είναι γυμνός! Άρχισαν οι γκρίνιες στο υπουργείο Υγείας


Ο βασιλιάς …υπουργός είναι γυμνός! Άρχισαν οι γκρίνιες στο υπουργείο ΥγείαςΠριν καλά καλά αναλάβει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας τα καθήκοντά της, τα προβλήματα και οι υπόγειες κόντρες ξεκίνησαν. Βασικό αντικείμενο του …πόθου, ποιος θα επικρατήσει στην οδό Αριστοτέλους. Τι περιλαμβάνει το τρίπτυχο της υπόγειας και νεοφερμένης κόντρας;
 
Εσωστρέφεια, κακή επικοινωνία και έλλειψη γνώσεων για τα βασικά προβλήματα της Υγείας. 
 
Τις πόρτες κλειστές βρίσκουν όσοι επιχειρούν τα τελευταία 24ωρα να προσεγγίσουν το γραφείο του νέου υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου. Είτε δημοσιογράφοι είτε ακόμη και επικεφαλής φορέων, ξαφνικά δεν έχουν πρόσβαση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 
 
Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο νέος υπουργός επειδή ακριβώς δε γνωρίζει σχεδόν τίποτε για τον τομέα που ανέλαβε, αποφεύγει τεχνηέντως να έρθει αντιμέτωπος είτε με τους εκπροσώπους του Τύπου είτε ακόμη και με διάφορους φορείς μέχρι να ενημερωθεί. 
 
Βέβαια αυτό δε φαίνεται καθόλου να …χαλά τους υφισταμένους του που είναι γνώστες του αντικειμένου. Πράγμα μάλλον γνωστό στον υπουργό Υγείας ο οποίος προς το παρόν με διακριτικό τρόπο δεν επιτρέπει να εκτίθενται στα ΜΜΕ παράγοντες του υπουργείου του έστω και αν τις ημέρες αυτές στην Υγεία επικρατεί πανικός, με τους ασφαλισμένους να στοιβάζονται έξω από τα φαρμακεία για λίγα σκευάσματα. 
 
Ο ίδιος ο Ανδρέας Λυκουρέντζος αποφεύγει ακόμη και να διευκρινίσει ζητήματα που άπτονται της επικαιρότητας και αφορούν χιλιάδες ασθενείς με ενδεικτική την περίπτωση της συνάντησης με τους φαρμακοποιούς όπου μετά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων περιορίστηκε να πει: «δεν απαντώ σε άλλες ερωτήσεις». 
 
Οι κακές γλώσσες λένε μάλιστα ότι στις ανακοινώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση με τους φαρμακοποιούς, δε δόθηκε η ευκαιρία και σε άλλους εμπλεκόμενους φορείς να παραστούν στις mini δηλώσεις για το θέμα. 
 
Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι συνδικαλιστικοί φορείς της υγείας περιμένουν να δούνε τα πρώτα δείγματα της επικοινωνίας τους με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας πριν αποφανθούν για τα …περαιτέρω. 
 
Και όλα αυτά βέβαια συγκριτικά με το παρελθόν όπου οι συνεδριάσεις αλλά και οι συσκέψεις για μείζονα ζητήματα της υγείας ήταν ανοικτές σε όλους, κατά την τακτική …όλα στη δημοσιότητα και στη διαύγεια. 
 
Δήμητρα Ευθυμιάδου

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου